Θετικά macro- εταιρικά δίνουν τάση σε Wall(update)

Τα αρχικά τους κέρδη διευρύνουν οι βασικοί δείκτες στη wall Street, καθώς θετικά είναι τα εταιρικά (Goldman Sachs και Morgan Stanley) και τα μακροοικονομικά νέα (απασχόληση, δείκτης των δεικτών), ενώ περαιτέρω ώθηση χαρίζουν στον Dow οι αναβαθμίσεις συστάσεων για Wal- Mart, American Express και Honeywell. Ανοδικά και οι ευρωαγορές.

Τα κέρδη που κατέγραφαν στο άνοιγμα διευρύνουν οι κυριότερες αμερικανικές αγορές, καθώς οι επενδυτές αντλούν αισιοδοξία από εταιρικά αποτελέσματα, μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά και αναβαθμίσεις συστάσεων για μετοχές του Dow.

Αναλυτικότερα θετικά είναι τα σινιάλα που έρχονται κορυφαίων επενδυτικών εταιριών. Τόσο η Goldman Sachs, όσο και η Morgan Stanley ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών ανακοινώνοντας σημαντική αύξηση στην κερδοφορία του για το δ΄ τρίμηνο του έτους.

Τόνωση δέχεται ο δείκτη Dow Jones μετά τις θετικές αναθεωρήσεις συστάσεων για τρεις μετοχές του. Συγκεκριμένα, η σύσταση για τη μετοχή της Wal- Mart αναβαθμίστηκε από τη UBS σε buy από neutral, αυτή της Honeywell από neutral σε overweight, ενώ αυτή της American Express σε neutral από buy.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, θετικά διέψευσαν τις προσδοκίες της αγοράς τα στοιχεία για τις αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, υποχωρώντας κατά 22.000, στις 353.000.

Εξάλλου, αντίστοιχα των εκτιμήσεων ήταν τα στοιχεία για την άνοδο του Δείκτη των Δεικτών της αμερικανικής οικονομίας για το Νοέμβριο.

Αυτή την ώρα, ο Dow Jones κερδίζει 0,41% και διαμορφώνεται στις 10.187 μονάδες, ο Nasdaq sto +1,04% και τις 1.941 μονάδες, ενώ στο +0,48% και τις 1.081 μονάδες κινείται ο S&P 500.

Σε θετικό έδαφος συνεχίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, λαμβάνοντας θετικά σινιάλα από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, αλλά και λόγω της ανόδου των πετρελαϊκών εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v