Εν αναμονή κρίσιμων macro από ΗΠΑ οι αγορές

Διατηρούνται οι διορθωτικές κινήσεις στις ευρωαγορές, λόγω της νέας ανόδου του ευρώ, την οποία προκαλεί η αναμονή επιδείνωσης του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών στις ΗΠΑ. Μικτή η κίνηση των futures. Οι προβλέψεις των αναλυτών για πληθωρισμό, βιομηχανική παραγωγή κ.λπ.

Μικτή είναι η κίνηση των futures επί των αμερικανικών δεικτών πριν από την ανακοίνωση μιας σειράς κρίσιμων στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η βιομηχανική παραγωγή αναμένεται να βελτιωθεί το Νοέμβριο για πέμπτο συνεχόμενο μήνα και να καταγράψει άνοδο 0,5%, ενώ οι κατασκευές νέων κατοικιών προβλέπεται να διατηρηθούν σε επίπεδο-ρεκόρ 17 ετών.

Ωστόσο, προβλέπεται περαιτέρω επιδείνωση στο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.



Τα προθεσμιακά συμβόλαια του Standard & Poor’s ενισχύονται 0,09% στις 1.069,75 μονάδες και του Nasdaq 0,21% στις 1.405,5 μονάδες, αλλά τα futures του Dow Jones διαμορφώνονται με απώλειες 0,10% στις 10.025 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές αγορές παραμένουν το μεσημέρι εγκλωβισμένες σε περιορισμένες κλίμακες διακύμανσης, με πτωτικές τάσεις.

Εξάλλου, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Blue Chip Economic Indicators, οι Αμερικανοί αναλυτές προβλέπουν κατά μέσο όρο ότι η οικονομία θα διευρυνθεί με ρυθμό 3,9% το τρέχον τρίμηνο σε ετήσια βάση.

Άλλα οικονομικά στοιχεία που θα δημοσιοποιηθούν σήμερα στην ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο είναι τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή και για το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Οι αναλυτές φοβούνται ότι το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ διευρύνθηκε περαιτέρω στο γ’ τρίμηνο του έτους, σε νέο ιστορικό ρεκόρ, στα 136 δισ. δολάρια.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αναμένεται να διαμορφωθεί με ελαφρά ενίσχυση 0,1%, από στάσιμος τον προηγούμενο μήνα. Ο δομικός πληθωρισμός, πλην ενέργειας και τροφίμων, προβλέπεται να έχει επιβραδυνθεί στο 0,1% από 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v