Κλυδωνισμοί στη Wall από υποχώρηση Μίτσιγκαν

πιέσεις δέχονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street από τα στοιχεία του δείκτη καταναλωτικού κλίματος του Παν/μίου του Μίτσιγκαν, ο οπλιος εμφάνισε απρόσμενη υποχώρηση (προκαταρκτικά στοιχεία Δεκεμβρίου). Κρίσιμο παραμένει το κατά πόσον η υπέρβαση των 10.000 μονάδων από τον Dow Jones θα πυροδοτήσει νέα άνοδο ή διόρθωση. Περιορίζουν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές.

Σε αρνητικό μετέτρεψαν το πρόσημό τους οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street, λίγο μετά την ανακοίνωση των στοιχείων του δείκτη καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν για το Δεκέμβριο (προκατακτικά στοιχεία).

Παρόλα αυτά, όπως εκτιμούν αναλυτές, παραμένει κρίσιμο το κατά πόσον η χθεσινή υπέρβαση των 10.000 μονάδων για τον Dow Jones θα σημάνει την αναρρίχησή του σε υψηλότερα επίπεδα, η την διορθωτική του κίνηση.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν εμφάνισε υποχώρηση έως το 89,6, έναντι εκτιμήσεων που τον ήθελα να να αναρριχάται από το 93,7, στο 96.



Εξάλλου, το εμπορικό έλλειμμα για τον Οκτώβριο διευρύνθηκε στα 41,8 δισ. δολ., αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις έναντι των 41,3 δισ. δολ. το Σεπτέμβριο. Εξάλλου, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε το Νοέμβριο, πιεσμένος από την πτώση τιμών σε αυτοκίνητα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο, τα νέα είναι μικτά. Η μετοχή της Adobe εκτιμάται κινείται ανοδικά, λόγω των ανακοινώσεών της για τα έσοδά της του δ΄ τριμήνου, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα του τίτλου της United Technologies.

Αντίθετα, ο τίτλος της τηλεπικοινωνιακής Ciena εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των αγοραστών, καθώς πληθαίνουν οι φήμες ότι η διοίκηση του Nasdaq εξετάζει την διαγραφή της από το χρηματιστήριο.

Στο 0,15%% και τις 9.993 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης Dow Jones, ενώ μεταβολή της τάξης του -0,33% εμφανίζει ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.935 μονάδων. Στο -0,22% και τις 1.068 μονάδες ο S&P 500.

Σε θετικό έδαφος, αν και με περιορισμένα τα κέρδη, εξακολουθούν να κινούνται οι FTSE 100, DAX και CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v