Λιανικές πωλήσεις και P&G ωθούν τη Wall

Με αιχμή τις θετικές ειδήσεις από τη Cisco Systems και την Procter & Gamble, η αμερικανική αγορά προσπαθεί να κινηθεί υψηλότερα αφομοιώνοντας τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας και τις πωλήσεις λιανικής. Υψηλότερα η Ευρώπη πλην Λονδίνου.

Με αιχμή τις θετικές ειδήσεις από τη Cisco Systems και την Procter & Gamble, η αμερικανική αγορά προσπαθεί να κινηθεί υψηλότερα αφομοιώνοντας τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας και τις πωλήσεις λιανικής.

Υψηλότερα η Ευρώπη πλην Λονδίνου.

Ειδικότερα, οι αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 13.000 διαμορφούμενες στις 378.000, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στις 359.000.

Παράλληλα, οι πωλήσεις λιανικής το Νοέμβριο αυξήθηκαν 0,9% (συμπεριλαμβανομένων και των πωλήσεων αυτοκινήτων). Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση κατά 0,7%.

Θετικές ήταν οι εκτιμήσεις της Procter & Gamble όσον αφορά στα μεγέθη του τετάρτου τριμήνου, που περιμένει να αυξηθούν κατά 4%-6%, ενώ υψηλότερα κινείται η Cisco Systems, ύστερα από τα θετικά σχόλια αναλυτών για την εταιρία, μετά το conference call της διοίκησης αυτής.

Κέρδη καταγράφει η Brocade Communications Systems, ύστερα από την αναβάθμιση της σύστασής της σε neutral από sell, στην οποία προχώρησε η Merrill Lynch.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,29% στις 9949,38 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,05% στις 1905,52 μονάδες. Άνοδο περί το 0,20% καταγράφει και ο S&P στις 1061,12 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v