Πέρασε το φράγμα των 10.000 ο Dow Jones

Έστω και προς στιγμήν ο Dow Jones υπερέβη τις 10.000 μονάδες για πρώτη φορά μετά από 18 μήνες, ενώ οι επενδυτές δείχνουν να έχουν -σχεδόν- προεξοφλήσει τη διατήρηση των επιτοκίων στο 1% από την Fed. Αναμένουν, ωστόσο, με αγωνία τις εκτιμήσεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Θετικό το κλίμα στην Ευρώπη.

Έστω και για λίγο, ο Dow Jones υπερέβη τις 10.000 μονάδες για πρώτη φορά μετά από 18 μήνες, με τους επενδυτές να έχουν -σχεδόν- προεξοφλήσει τη διατήρηση των επιτοκίων στο 1% από την Fed, περιμένοντας ωστόσο τις όποιες αναφορές της στις μελλοντικές κινήσεις αλλά και στην πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Θετικό το κλίμα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, η Fed αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 1%, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 45 ετών, ενώ οι επενδυτές περιμένουν την ανακοίνωση της Τράπεζας που θα συνοδεύει την απόφαση.

Εξάλλου, τα αποθέματα χονδρικής αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Οκτώβριο, ύστερα από την υποχώρηση 0,4% του προηγουμένου μήνα. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο της τάξης του 0,3%.

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές της Texas Instruments, ύστερα από την προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τις πωλήσεις και τα κέρδη του τρέχοντος τριμήνου.

Κέρδη σημειώνει η μετοχή της βιοτεχνολογικής Amgen κατά 1,4%, καθώς η Wachovia Corp αναβάθμσιε τον κλάδο σε outperform από market perform.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 9993,64 μονάδες με άνοδο 0,29%, ενώ και ο S&P κινείται υψηλότερα κατά 0,05% στις 1069,88 μονάδες. Ο Nasdaq κινείται οριακά στις 1948,78 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v