”Αγνοεί” την πτώση του δολαρίου η Wall

Ευχάριστα ”διαψεύδει” με το άνοιγμα της συνεδρίασης η αμερικανική αγορά τις εκτιμήσεις για αρνητική πορεία, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στις μετοχές του τεχνολογικού κυρίως κλάδου, στοχεύοντας στις 10.000 μονάδες. Απώλειες καταγράφει η Ευρώπη.

Ευχάριστα ”διαψεύδει” με το άνοιγμα της συνεδρίασης η αμερικανική αγορά τις εκτιμήσεις για αρνητική πορεία, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στις μετοχές του τεχνολογικού κυρίως κλάδου, στοχεύοντας στις 10.000 μονάδες.

Απώλειες καταγράφει η Ευρώπη.

Το δολάριο υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος (στα 1,2224), καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στα απογοητευτικά στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Εξάλλου, η Microsoft ακολουθεί ελαφρά ανοδική πορεία ύστερα από την αναβάθμισή της από την SoundView Technology σε outperform, κυρίως εξαιτίας των θετικά αναθεωρημένων εκτιμήσεων της εταιρίας για το 2004.

Παράλληλα, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών στη Βρετανία, Cable & Wireless, συμφώνησε στην πώληση των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ στην Gores Technology Group, έναντι του ποσού των 125 εκατ. δολαρίων.

Η εταιρία επισήμανε ότι το κόστος εξόδου από την αμερικανική αγορά δε θα υπερβαίνει τις 300 εκατ. στερλίνες - ποσό μικρότερο από αυτό που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,11% στις 9873,97 μονάδες, ενώ άνοδο κατά 0,44% καταγράφει ο Nasdaq στις 1947,07 μονάδες. Ο S&P σημειώνει κέρδη 0,10% στις 1062,64 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v