Oριακά θετικά τα Futures, συσσώρευση σε ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα ΣΜΕ επί των αμερικανικών δεικτών, παρά τη διαμόρφωση των επιδομάτων ανεργίας σε χειρότερα του αναμενομένου επίπεδα στις ΗΠΑ. Συσσώρευση δυνάμεων στις ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα ΣΜΕ επί των αμερικανικών δεικτών, παρά τη διαμόρφωση των επιδομάτων ανεργίας σε χειρότερα του αναμενομένου επίπεδα στις ΗΠΑ.

Αυτή η εξέλιξη δεν φαίνεται να αποθαρρύνει ιδιαίτερα του Ευρωπαίους επενδυτές, οι οποίοι, παρά τη χθεσινή διόρθωση των αμερικανικών αγορών, συνεχίζουν να επιδεικνύουν σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον για τα ΣΜΕ των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, τα futures του Nasdaq κινούνται υψηλότερα κατά 7,5 μονάδες σε σχέση με τη χθεσινή τιμή εκκαθάρισης, τα futures του S&P- 500 κινούνται υψηλότερα κατά 1,75 μονάδες, ενώ τα κέρδη στο ΣΜΕ του Dow είναι της τάξεως των 20 μονάδων.

Στα χαρακτηριστικά της ημέρας συγκαταλέγεται η καταγραφή υψηλού, στις 3.899,5 μονάδες, στα ΣΜΕ επί του δείκτη Dax, με τις Deutsche Bank και BNP Paribas να εκτιμούν σε πρωινά τους σχόλια πως ενδεχόμενη ανοδική διάσπαση της περιοχής των 3.900 μονάδων και σταθεροποίηση πάνω από αυτές σηματοδοτεί την ύπαρξη περαιτέρω περιθωρίου ανατίμησης (upside), της τάξεως των περίπου 150 μονάδων.

Πάντως, η συνολική εικόνα και των τριών βασικών ευρωπαϊκών δεικτών (Dax, CAC, FTSE-100) παραμένει εμφανώς συσσωρευτική, αφού η συνολική ενδοσυνεδριακή διακύμανση σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο διαμορφώνεται και για τους τρεις στο εύρος του συν - πλην στη μισή ποσοστιαία μονάδα, με τις πτωτικές πιέσεις να υπερτερούν προς το παρόν.

Τέλος, όσον αφορά στις αγορές εμπορευμάτων και συναλλάγματος, ο χρυσός συσσωρεύει για τρίτη ημέρα πάνω από τα 400 δολάρια ανά ουγκιά, ο άργυρος πράττει το ίδιο, πάνω από τα 5,4 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ ανησυχίες προκαλεί στους μακροοικονομικούς αναλυτές η διατήρηση της τιμής του αργού πετρελαίου στη διεθνή αγορά πετρελαιοειδών (IPE) πάνω από τα 30 δολάρια ανά βαρέλι, εξέλιξη που πλήττει το μικτό περιθώριο κέρδους των βιομηχανικών κυρίως επιχειρήσεων.

Στον αντίποδα, το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον τραπεζικό κλάδο της Ευρώπης, μετά την αναβάθμιση του πιστοληπτικού χαρακτηρισμού των UBS, Dresdner Bank από την Standard & Poors.

Όσον αφορά στο ευρώ, εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια κόπωσης στην ευρύτερη περιοχή του 1,21 έναντι του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v