Συσσώρευση στα νέα υψηλά για τη Wall

Τα χθεσινά κέρδη ρευστοποιούν οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά, περιμένοντας και τα στοιχεία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες για τις πωλήσεις που κατέγραψαν στη διάρκεια του Νοεμβρίου. Χαμηλότερα κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές.

Τα χθεσινά κέρδη ρευστοποιούν οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά, περιμένοντας και τα στοιχεία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες για τις πωλήσεις που κατέγραψαν στη διάρκεια του Νοεμβρίου.

Χαμηλότερα κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές.

Αναλυτές επισημαίνουν και το terror alert που εξέδωσαν οι ΗΠΑ για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αφρική, και ιδιαίτερα στην Κένυα, γεγονός το οποίο επιβαρύνει το αρνητικό κλίμα.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μετοχή της Pepsi Co, ύστερα από την ανακοίνωσή της για αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων στη Βόρεια Αμερική, που περιλαμβάνει την περικοπή 750 εργατικών θέσεων.

Από το τεχνολογικό κλάδο ξεχωρίζει η μετοχή της Intel, καθώς η Merrill Lynch αναθεώρησε θετικά τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα και την κερδοφορία του τετάρτου τριμήνου της εταιρίας κατά 4,5% και 11% αντίστοιχα.

Παράλληλα, η Lehman Brothers αναβάθμισε τη σύστασή της για την Bank One σε equal weight από underweight, ενώ αναθεώρησε προς τα πάνω την τιμή στόχο για την τράπεζα κατά 5 δολάρια, στα 47.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,29% στις 9870,30 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,16% στις 1986,64 μονάδες. Ο S&P υποχωρεί 0,22% στις 1067,67 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v