Γαλοπούλα και πτώση δολαρίου ”χωνεύει” η Wall

Ήπιες είναι οι πιέσεις που δέχονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς το δολάριο υποχωρεί σε χαμηλά όλων των εποχών έναντι του ευρώ. ”Μισή” η σημερινή συνεδρίαση, ολοκληρώνεται στις 20.00 (ώρα Ελλάδας), καθώς συνεχίζεται ο εορτασμός της ημέρας των Ευχαριστιών.

Ήπιες πιέσεις δέχονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω των εορτασμών για την Ημέρα των Ευχαριστιών και καθώς το δολάριο βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών έναντι του ευρώ.

Όπως αναφέρουν αναλυτές, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κοστίζει περισσότερο για τους εκτός ΗΠΑ επενδυτές να επενδύουν σε αμερικανικούς τίτλους και άρα αναμένεται να υπάρξει μείωση των ξένων επενδύσεων.

Σήμερα, η συνεδρίαση στις αμερικανικές αγορές θα είναι μισής διάρκειας και θα ολοκληρωθεί στις 20.00 (ώρα Ελλάδας).

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για σήμερα αλλά και για τις επόμενες συνεδριάσεις θα βρεθούν οι μετοχές εταιριών λιανικού εμπορίου, αφού λόγω της περιόδου των εορτών η κίνηση στα καταστήματα αναμένεται αυξημένη.

Στο -0,07% και τις 9.773 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow Jones, ενώ μεταβολή της τάξης του +0,02% εμφανίζει ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.953 μονάδων. Στο -0,09% και τις 1.057 μονάδες διαμορφώνεται ο S&P 500.

Χαμηλότερα εξακολουθούν να ωθούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η άνοδος του ευρώ προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές αναφορικά με τα μελλοντικά έσοδα των εξαγωγικών εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v