Συσσωρεύει δυνάμεις η Wall Street

Τάσεις συσσώρευσης επιδεικνύουν οι κυριότερες αμερικανικές αγορές, μία ημέρα μετά το ράλι της Δευτέρας και ενώ οι δείκτες προσεγγίζουν οικεία σημεία αντίστασης. Σε θετικό μεταμορφώνουν το γενικότερο κλίμα τα εντυπωσιακά στοιχεία από ΑΕΠ και καταναλωτική εμπιστοσύνη. Με μικτά πρόσημα οι ευρωαγορές.

Τάσεις συσσώρευσης επιδεικνύουν οι βασικοί δείκτερς στη Wall Street, αφού οι εντυπωσιακές επιδόσεις των μακροοικονομικών στοιχείων δεν στάθηκε δυνατό να πυροδοτήσουν αγοραστικές κινήσεις αντίστοιχες με τις χθεσινές.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν τα στοιχεία από την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τους ρυθμούς ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στο γ΄ τρίμηνο. Συγκεκριμένα, οι ρυθμοί ανάπτυξης γ΄ τριμήνου αναθεωρήθηκαν στο 8,2% από το 7,2%, ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο έως το 7,8%.

Σε ό,τι αφορά την καταναλωτική εμπιστοσύνη, εμφάνισε απρόσμενη άνοδο έως το 91,7 από το 81,7, ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για άνοδο έως το 86.

Αναλυτές κάνουν λόγο για μία άκρως ”τεχνική συνεδρίαση”, καθώς η σημερινή ανακοίνωση των στοιχείων έρχεται μία μόλις ημέρα μετά το ανοδικό ράλι της Δευτέρας και μία ήπια αποκομιδή κερδών πρέπει να θεωρείται δικαιολογημένη.

Ακόμα, δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι οι αμερικανικοί δείκτες είναι κοντά στα υψηλά από όπου ξεκίνησε η σημαντική τους διόρθωση των τελευταίων εβδομάδων και άρα θα δυσκολευτούν πιθανότατα να ξεπεράσουν δεδομένα επίπεδα αντιστάσεων.

Ενας τρίτος σημαντικός παράγοντας διαμόρφωσης της σημερινής εικόνας στη Wall Street, είναι τα μακροοικονομικά στοιχεία που αναμένονται αύριο (προσωπικό εισόδημα, προσωπικές δαπάνες, επιδόματα ανεργίας, κλπ), αλλά και το γεγονός ότι την Πέμπτη η Wall Street δεν θα λειτουργήσει, ενώ την Παρασκευή, η συνεδρίαση θα είναι ”μισή”, λόγω της ημέρας των ευχαριστιών.

Στο -0,04% και τις 9.744 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ μεταβολή κατά +0,03% εμφανίζει ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.947 μονάδων. Στο +0,07% και τις 1.052 μονάδες ο S&P 500.



Το κλίμα συσσώρευσης και επιφυλακτικότητας όμως φαίνεται να ”ταξίδεψε” και μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού, αφού οι ευρωαγορές βρέθηκαν με μικτά πρόσημα.

Συγκεκριμένα, με κέρδη 0,14% έκλεισε το Λονδίνο, ενώ κέρδη κατά 0,18% παρουσίασε και το χρηματιστήριο του Παρισιού. Αντίθετα στο –0,11% και τις 3.733 μονάδες βρέθηκε ο DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v