Νευρικότητα στη Wall (update)

Νευρικά εξελίσσεται η συνεδρίαση στη Wall Street, με τον Dow μάλιστα να δέχεται πιέσεις από τον φαρμακευτικό κλάδο μετά τις δραματικές απώλειες που καταγράφουν οι μετοχές των Biovail (-20%) και Merck (-6%). Στον αντίποδα η τεχνολογική Autodesk καταγράφει κέρδη 18%, μετά την αναβάθμιση από τη Merrill Lynch. Μικτό το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Νευρικά εξελίσσεται η συνεδρίαση στη Wall Street, με τον Dow μάλιστα να δέχεται πιέσεις από τον φαρμακευτικό κλάδο μετά τις δραματικές απώλειες που καταγράφουν οι μετοχές των Biovail (-20%) και Merck (-6%). Στον αντίποδα η τεχνολογική Autodesk καταγράφει κέρδη 18%, μετά την αναβάθμιση από τη Merrill Lynch.

Μικτό το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ειδικότερα, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Πέμπτης, η Disney ανακοίνωσε καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο χρήσης, με την JP Morgan ωστόσο να προειδοποιεί ότι η ανάκαμψη της εταιρίας έχει ήδη αποτυπωθεί στην τιμή της μετοχής της, για την οποία διατηρεί τη σύσταση neutral.

Αντίθετα, ο φαρμακευτικός κλάδος δέχεται πιέσεις, με την Merck να καταγράφει αρνητική πορεία, ύστερα από την ανακοίνωση της διακοπής του κλινικού προγράμματος κατά του διαβήτη, MK-767.

Παράλληλα, μια άλλη εταιρία του κλάδου, η Biovail, επιβεβαιώσε ότι η SEC διενεργεί έρευνα στα λογιστικά της αρχεία για το οικονομικό έτος 2002 και σε τρίμηνα του 2003. Η μετοχή υποχωρεί περί το 20%.

Στον τεχνολογικό κλάδο, υψηλότερα κινείται η Intel, ενώ η εταιρία πληροφορικής Autodesk, κερδίζει 20%, ύστερα από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η Merrill Lynch αναβάθμισε τη μετοχή της εταιρίας σε buy από neutral.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 9611,86 μονάδες με απώλειες 0,08%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται περί το 0,24% στις 1886,35 μονάδες. Ο δείκτης S&P σημειώνει άνοδο 0,03% στις 1033,92 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v