Wall: Αντίβαρο στους τρομοφόβους τα macro

Βελτιώνεται το κλίμα στη Wall, καθώς το μπαράζ των θετικών macro από τα επιδόματα ανεργίας, το δείκτη των δεικτών και τον δείκη Φιλαδέλφεια Fed που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ φαίνεται πως λειτουργεί εξισορροπητικά στις ανησυχίες που προκάλεσε το τρομοκρατικό κτύπημα στην Κωνσταντινούπολη. Περιορίστηκαν οι πιέσεις στο κλείσιμο των ευρωαγορών.

Προσπάθειες για ανοδική κίνηση καταγράφει ο Dow Jones, ενώ ο Nasdaq κινείται ήδη υψηλότερα, καθώς τις ανησυχίες για την παγκόσμια ασφάλεια, ύστερα από τις εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη, κατευνάζουν τα θετικά στοιχεία για τα επιδομάτα ανεργίας, το δείκτη των δεικτών και τον δείκτη Φιλαδέλφεια Fed.

Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Όσον αφορά στις εταιρικές ειδήσεις η Hewlett-Packard ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου χρήσης υπερδιπλασιάστηκαν, καθώς όλες οι επιχειρησιακές της μονάδες κατέγραψαν κέρδη σε λειτουργικό επίπεδο για πρώτη φορά από την έναρξη του έτους. Η μετοχή της εταιρίας υποχωρεί περί το 1%, ύστερα από τα αρχικά κέρδη κατά 2%.

Εξάλλου, τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 15.000, με τον αριθμό να διαμορφώνεται στις 355.000 για την εβδομάδα που πέρασε, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2001. Αντίστοιχα επίπεδα είχαν σημειωθεί όμως και στα τέλη Οκτωβρίου. Αναλυτές προέβλεπαν την υποχώρησή τους στις 365.000.

Ο δείκτης των δεικτών αυξήθηκε τον Οκτώβριο κατά 0,4%, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο 0,2%. Ο δείκτης Φιλαδέλφεια της Fed υποχώρησε στο 25,9 το Νοέμβριο από το 28 του προηγουμένου μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση στο 25.

Στο μεταξύ, σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Caton στην Ουάσινγκτον, ο επικεφαλής της Fed, Αlan Greenspan επεσήμανε πως υπάρχουν αρκετές πιθανότητες, το υπέρογκο έλλειμμα του ισοζυγίου των τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ να μειωθεί χωρίς να παρατηρηθεί κρίση στην οικονομία.

Παράλληλα ο κ. Greenspan δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει τόσο μεγάλη ανησυχία σχετικά με την πιθανότητα κατάρρευσης του δολαρίου λόγω του προαναφερθέντος ελλείμματος.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί περί το 0,13% στις 9677,72 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,45% στις 1908,27 μονάδες. Ο S&P καταγράφει πτώση 0,05% στις 1041,96 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με απώλειες 0,45%ν στις 4308,0 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,57% στις 3324,39 μονάδες. Ο DAX υποχώρησε 0,39% στις 3638,04 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v