Η πορεία των τριμήνων των εταιριών του DJ Stoxx 50

Ικανοποιητικά είναι έως τώρα τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου των εταιριών του ευρωπαϊκού δείκτη DJ Stoxx 50. Από τις 33 εταιρίες που έχουν ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα, οι 20 ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, 8 ανακοίνωσαν αποτελέσματα αντίστοιχα των προβλέψεων και μόλις 5 απογοήτευσαν.

Η πορεία των τριμήνων των εταιριών του DJ Stoxx 50
Η εικόνα του 3ου τριμήνου των μεγάλων ευρωπαϊκών ”blue chips” σε όρους κερδοφορίας και πωλήσεων, όπως αποτυπώνεται στο δείκτη αναφοράς DJ Stoxx 50, κρίνεται μάλλον ικανοποιητική για την ώρα.

Από τις 33 εταιρίες που έχουν ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα για το 3ο τρίμηνο του έτους, οι 20 από αυτές έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, 8 έχουν κινηθεί σε επίπεδα ανάλογα των προβλέψεων και μόλις 5 εταιρίες έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα κατώτερα αυτών.

Πιο συγκεκριμένα, στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων, η L’ Oreal κινήθηκε ανάλογα με τις προβλέψεις, ενώ Carrefour και BAT κινήθηκαν πάνω από αυτές. Αντίστοιχα, στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας, η εικόνα είναι θετική, καθώς οι εταιρίες AstraZeneca, Novartis και Roche ανακοίνωσαν αποτελέσματα άνω των προβλέψεων, με μόνη τη GlaxoSmithKline να κινείται in line με τις προβλέψεις.

Παράλληλα, στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας, Nokia, SAP, Phillips και Siemens ανακοίνωσαν αποτελέσματα άνω των εκτιμήσεων των αναλυτών. Αντίστοιχα, και ο τραπεζικός κλάδος, κινήθηκε ανώτερα των προβλέψεων, καθώς οι ABN AMRO, Barclays, Banco Bilbao Viz, BNP Paribas, Credit Suisse και UBS έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα ανώτερα των προβλέψεων των αναλυτών.

Τα ευρωπαϊκά telecoms εμφανίζουν καλή εικόνα, καθώς η BT Group κινήθηκε ανάλογα με τις προβλέψεις και η Deutsche Telecom τις ξεπέρασε.

Ο ευρωπαϊκός πετρελαϊκός κλάδος δεν ικανοποίησε τις προβλέψεις των αναλυτών, καθώς όλες οι εταιρίες του κλάδου, BP PLC, Eni Spa, Royal Dutch Shell και Total, ανακοίνωσαν κατώτερα των προβλέψεων αποτελέσματα.

Ο ασφαλιστικός κλάδος, προς το παρόν, κινείται πάνω από τις προβλέψεις, καθώς Allianz, Axa, ING Group και Zurich Financial ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ από τον κλάδο των τροφίμων η Nestle ανακοίνωσε αποτελέσματα ανάλογα των προβλέψεων.

Τέλος, οι DaimlerChrysler, BASF, Vivendi και Ε.On ανακοίνωσαν αποτελέσματα τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v