Home Depot- GE σταθεροποιούν τη Wall

Τα θετικά αποτελέσματα της Home Depot και οι αισιόδοξες εκτιμήσεις της για το έτος, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της General Electric από τη Merrill Lynch, δημιουργούν θετικό κλίμα στην αμερικανική αγορά, ύστερα από τις χθεσινές απώλειες. Υψηλότερα κινούνται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ανοδικές τάσεις διαγράφει η αμερικανική αγορά ανακάμπτοντας από το αρνητικό κλίμα των προηγουμένων συνεδριάσεων, ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα αλλά και τις προβλέψεις της Home Depot για το έτος, αλλά και την αναβάθμιση της General Electric από τη Merrill Lynch.

Κέρδη καταγράφουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, η Home Depot αναθεώρησε προς τα πάνω τους στόχους της για τα κέρδη ανά μετοχή του έτους κατά 15%-17% σε σχέση με το 2002, διατηρώντας ωστόσο τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις στο 9%-12%.

Παράλληλα, τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας λιανικής ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών (4 σεντς), ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν 14,7% στα 16,6 δισ. δολάρια.

Εξάλλου, η General Electric ακολουθεί ανοδική πορεία ύστερα από την αναβάθμισή της σύστασής της από τη Merrill Lynch σε buy από neutral, και της αύξησης της τιμής στόχου στα 33 δολάρια.

Παράλληλα, η America Securities αναβάθμισε τη σύστασή της για την BEA Systems στο neutral από sell, καθώς οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει από την έναρξη του έτους 16%, και αποτελούν τώρα ελκυστική ευκαιρία.

Επιπλέον, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο υποχώρησε στο 2% σε ετήσια βάση, έναντι του 2,3% του Σεπτεμβρίου, ενώ παρέμεινε αμετάβλητος τον Οκτώβριο (μηνιαία βάση) μετά την κατά 0,3% αύξηση του Σεπτεμβρίου.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,16% στις 9726,75 μονάδες, ενώ και ο S&P ενισχύεται περί το 0,33% στις 1047,04 μονάδες. Ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,68% στις 1922,74 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v