Ρευστοποιήσεις στο Nasdaq

Σημαντικές τάσεις ρευστοποιήσεων καταγράφονται στους τεχνολογικούς τίτλους, ενώ μεταβολές παρουσιάζουν τα πρόσημα των Dow Jones και S&P 500, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν σε ανάμικτα μακροοικονομικά νέα από δείκτη Μίτσιγκαν, λιανικές πωλήσεις, βιομηχανική παραγωγή και PPI.

Μικτές τάσεις καταγράφονται στους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς στο Nasdaq παρατηρούνται ρευστοποιήσεις, ενώ Dow Jones και S&P 500 εμφανίζουν μεταβολές που αποδίδονται στα ανάμικτα μακροοικονομικά στοιχεία από δείκτη Μίτσιγκαν, βιομηχανική παραγωγή, λιανικές πωλήσεις και δείκτη τιμών παραγωγού.

Συγκεκριμένα, αρκετοί επενδυτές, κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, επιδίδονται σε αποκόμιση κερδών που κατέγραψαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις και από την αρχή του έτους τεχνολογικοί τίτλοι. Τα θετικά εταιρικά νέα, όπως τα αποτελέσματα της Dell αποτυγχάνουν να παρασύρουν ανοδικά τον κλάδο και προσφέρουν τη θετική τους επίδραση στους τίτλους τους οποίους αφορούν

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, ελαφρά δυσμενέστερα των εκτιμήσεων ανακοινώθηκαν τα στοιχεία Οκτωβρίου για βιομηχανική παραγωγή, λιανικές πωλήσεις και δείκτη τιμών παραγωγού, ενώ καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν εκείνα που αφορούσαν το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν.

Στο -0,40% και τις 9.798 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 1,29% καταγράφει ο Nasdaq, ο οποίος διαμορφώνεται στις 1.941 μονάδες. Στο -0,42% και τις 1.053 μονάδες ο S&P 500.

Τάσεις αυτονόμησης επέδειξαν οι ευρωπαϊκές αγορές, αντλώντας δύναμη κυρίως από τον φαρμακευτικό κλάδο. Συγκεκριμένα, ο δείκτης FTSE 100 κέρδισε 0,51% και έκλεισε στις 4.395 μονάδες, ο DAX κινήθηκε ανοδικά κατά 0,84%, διαμορφούμενος στις 3.787 μονάδες, ενώ ο CAC κέρδισε 1,06%, έως τις 3.448 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v