Τι προβλέπουν αναλυτές για τα macro στις ΗΠΑ

Περαιτέρω ενδείξεις για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου θα μπορέσει να αντλήσει η επενδυτική κοινότητα σήμερα, καθώς μπαράζ μακροοικονομικών μεγεθών, όπως οι λιανικές πωλήσεις και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μίσιγκαν, θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας. Τι προβλέπουν αναλυτές.

Τι προβλέπουν αναλυτές για τα macro στις ΗΠΑ
Μπαράζ μακροοικονομικών μεγεθών θα ανακοινωθεί στις ΗΠΑ αργότερα, μέσα από τα οποία η επενδυτική κοινότητα θα μπορέσει να αντλήσει περαιτέρω ενδείξεις για τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ιδιαιτέρως κρίσιμα θεωρούνται τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις (15:30) στις ΗΠΑ, καθώς οι δαπάνες των Αμερικανών τροφοδοτούν το 70% της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας.

Αναλυτές προβλέπουν ότι τον Οκτώβριο θα υποχωρήσουν κατά 0,2%, όσο δηλαδή μειώθηκαν και τον Σεπτέμβριο. Ας σημειωθεί, πάντως, ότι η αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά τη διάρκεια των τριών προηγούμενων μηνών ήταν η μεγαλύτερη των 6 τελευταίων ετών, καθώς πυροδοτήθηκε από τις αγορές αυτοκινήτων, χάρη στα ευνοϊκά προγράμματα χρηματοδότησης κορυφαίων εταιριών του χώρου, όπως η Ford και η DaimlerChrysler.

Εξαιρουμένου του τομέα των αυτοκίνητων, οι λιανικές πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 0,2% έναντι 0,3% αύξησης τον Σεπτέμβριο.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού ΡΡΙ (15:30) αναμένεται να αυξηθεί τον Οκτώβριο κατά 0,2% έναντι ανόδου κατά 0,3% τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση προβλέπεται να έχει διατηρηθεί στο 3,5% αντίστοιχα. Αναλυτές εκτιμούν ότι ο ΡΡΙ, εξαιρουμένου του ευμετάβλητου τομέα των τροφίμων και της ενέργειας, θα αυξηθεί κατά 0,1% τον Οκτώβριο (τον Σεπτέμβριο είχε παραμείνει αμετάβλητος), προσθέτοντας ότι σε ετήσια βάση θα παραμείνει στο 0,1%.

Στο μεταξύ, η βιομηχανική παραγωγή (16:15) εκτιμάται ότι θα σημειώσει τον Οκτώβριο τους ίδιους ρυθμούς αύξησης με τα επίπεδα του 0,4% του Σεπτεμβρίου.

Τέλος, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν (16:50) προβλέπεται να αυξηθεί στις 91,4 μονάδες τον Νοέμβριο (προκαταρκτικά στοιχεία, καθώς ο δείκτης ανακοινώνεται δύο φορές κάθε μήνα), έναντι των 89,6 μονάδων τον Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v