Σε ”σταυροδρόμι” η Wall με... macro αφορμή(update)

Προσωρινή ήταν η ανοδική ώθηση που χάρισαν στους βασικούς δείκτες της Wall τα στοιχεία από την καταναλωτική εμπιστοσύνη Μίτσιγκαν, καθώς στη συνείδηση των επενδυτών βαραίνουν εξίσου τα χειρότερα του αναμενομένου δεδομένα από λιανικές πωλήσεις, βιομηχανική παραγωγή και δείκτη τιμών παραγωγού. Στο ”πράσινο” παραμένουν οι ευρωαγορές.

Προσωρινή ήταν η ανοδική ώθηση που χάρισαν στους βασικούς δείκτες της Wall Street τα στοιχεία από την καταναλωτική εμπιστοσύνη του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, καθώς στη συνείδηση των επενδυτών βαραίνουν εξίσου τα χειρότερα του αναμενομέενου δεδομένα από λιανικές πωλήσεις, βιομηχανική παραγωγή και δείκτη τιμών παραγωγού.

Στις 93,5 μονάδες ανακοινώθηκε, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Νοεμβρίου από το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 91,4 μονάδες, έναντι των 89,6 μονάδων τον Οκτώβριο.

Η βιομηχανική παραγωγή για το μήνα Οκτώβριο, εμφάνισε μικρή επιβράδυνση έναντι του προγούμενου μήνα και αυξήθηκε με 0,2%. Αναλυτές εκτιμούσαν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα ανακοινωθεί στο 0,4%, χωρίς να εμφανίσει μεταβολή έναντι του Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 0,3% τον Οκτώβριο έναντι πτώσης κατά 0,4% τον Σεπτέμβριο (αναθεωρήθηκε το ποσοστό από το -0,2% που είχε ανακοινωθεί αρχικώς) και από 0,2% μείωσης που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Εξαιρουμένου του τομέα των αυτοκίνητων, οι λιανικές πωλήσεις διαμορφώθηκαν κατά 0,2% υψηλότερα, μετά από αύξηση κατά 0,2% τον Σεπτέμβριο.

Στο μεταξύ, ο δείκτης τιμών παραγωγού, ΡΡΙ αυξήθηκε κατά 0,8% τον Οκτώβριο, σημειώνοντας τους ταχύτερους ρυθμούς από τον Μάρτιο, έναντι αύξησης κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο και έναντι ανόδου κατά 0,2% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Η άνοδος οφείλεται στη μεγαλύτερη αύξηση των τιμών των τροφίμων για τα τελευταία 20 χρόνια. Ο ΡΡΙ, εξαιρουμένου του ευμετάβλητου τομέα των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,5% τον Οκτώβριο μετά από αύξηση κατά 0,1% τον Σεπτέμβριο.

Στο επιχειρηματικό επίπεδο, πιέσεις αναμένεται να δεχτούν οι εταιρίες BAE και Portal, μετά τις ειδήσεις που κυκλοφόρησαν και αφορούν ανησυχίες για τα μελλοντικά τους έσοδα. Σύμφωνα εξάλλου με αναλυτές, ο τεχνολογικός κλάδος είναι σήμερα πιθανό να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των πωλητών. Σημαντική άνοδο καταγράφει η μετοχή της Dell, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων θετικών αποτελεσμάτων της.

Στο -0,09% και τις 9.829 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow Jones, ενώ μεταβολή κατά _0,64% εμφανίζει ο Nasdaq, ο οποίος κινείται στις 1.954 μονάδες. Στο -0,17% και τις 1.050 μονάδες ο S&P 500.

Με θετικό πρόσημο εξακολουθούν να κινούνται οι ευρωαγορές, ενώ ευρωπαίοι αναλυτές εκτιμούν πως σε περίπτωση που οι χθεσινές διορθωτικές τάσεις στην άλλη άκρη του Ατλαντικού συνεχιστούν και σήμερα, FTSE, DAX και CAC 40 είναι πιθανό να ακολουθήσουν την τάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v