Εταιρικά και macro νέα πιέζουν τη Wall

Χαμηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά ύστερα από τα αρνητικά macro που ανακοινώθηκαν για την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας και τη διεύρυνση του ελλείμματος, ενώ αρνητικά επηρεάζει την αγορά και η ανακοίνωση χαμηλότερων των προσδοκιών αποτελεσμάτων από τη Wal-Mart Stores. Οριακές μεταβολές από τις ευρωπαϊκές αγορές.

Με αρνητικό πρόσημο κινείται η αμερικανική αγορά ύστερα από την ανακοίνωση απογοητευτικών macro για έλλειμμα και επιδόματα ανεργίας, αλλά και τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Wal-Mart Stores. Οριακά τα κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Αρνητικά επιδρά ακόμη για την πορεία της αγοράς και η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ αλλά και οι ανησυχίες για την κατάσταση στο Ιράκ.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για την παροχή επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν στις 366.000 από τους 353.000 την προηγούμενη εβδομάδα, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο στις 364.000.

Εξάλλου, και το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε το Σεπτέμβριο για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες τον Σεπτέμβριο, στα 41,3 δισ. δολάρια από τα 39,2 δισ. δολάρια του Αυγούστου.

Επιπλέον, η Wal-Mart Stores ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 46 σεντς ανά μετοχή έναντι των 40 σεντς της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στα 47 σεντς ανά μετοχή.

Τα αποτελέσματά της ανακοινώνει σήμερα και η Dell Computer, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για άνοδο στα 26 σεντς ανά μετοχή έναντι 21 σεντς της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

O Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,35% στις 9814,31 μονάδες ενώ και ο Nasdaq υποχωρεί περί το 0,52% στις 1962,94 μονάδες. Πτώση κατά 0,31% σημειώνει ο S&P στις 1055,31 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v