John Snow: ”Οικονομίες ενωμένες ποτέ νικημένες”

Έκκληση απηύθυνε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, John Snow, τόσο στους Ευρωπαίους ομολόγους του όσο και στους Ιάπωνες, προκειμένου να συμβάλουν στην τόνωση των ρυθμών ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας. Την ίδια στιγμή εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά αισιόδοξος για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

John Snow: ”Οικονομίες ενωμένες ποτέ νικημένες”
Εκκλήσεις απηύθυνε τόσο προς την Ε.Ε. όσο και προς την Ιαπωνία, προκειμένου να τονώσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης των οικονομιών τους, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην Ένωση Βιομηχάνων Βρετανίας.

Ο κ. Snow επιβεβαίωσε τις προθέσεις του να συνεργαστεί με τον Βρετανό ομόλογό του, Gordon Brown, προκειμένου να συμβάλουν από κοινού στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ επεσήμανε πως η εγχώρια οικονομία αναπτύσσεται με υγιείς ρυθμούς, προβλέποντας παράλληλα και τη βελτίωση της αγοράς εργασίας. Την ίδια στιγμή τόνισε ότι άλλες μεγάλες οικονομίες, όπως της Ιαπωνίας, Γερμανίας και Γαλλίας, ”κινούνται” πολύ πιο κάτω από τις δυνατότητές τους.

”Η εξέλιξη αυτή αφορά όλους μας, πόσο μάλλον μετά την μεγάλη επέκταση του εμπορίου τις τελευταίες δεκαετίες”, υπογράμμισε ο κ. Snow.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των δασμών για τον χάλυβα, ο κ. Snow απέφυγε να θέσει άμεσα το θέμα επί τάπητος. Ας σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ έχασαν την έφεση που είχαν ασκήσει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου σχετικά με τη νομιμότητα των δασμών. Στο μεταξύ δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν τελικώς οι Ευρωπαίοι θα συμβιβαστούν με κάποια ”ενδιάμεση” λύση, όπως τουλάχιστον μέχρι στιγμής προτίθενται να προχωρήσουν οι Αμερικανοί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v