Home Depot: Αυξήθηκαν τα EPS του γ΄ τριμήνου

Βελτιωμένα αλλά και καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) που ανακοίνωσε ο μεγαλύτερος όμιλος εμπορίου οικιακού εξοπλισμού στον κόσμο, Home Depot για το γ΄ τρίμηνο. Η εταιρία αναθεώρησε προς τα επάνω τους στόχους που έχει θέσει για την κερδοφορία της το 2003.

Home Depot: Αυξήθηκαν τα EPS του γ΄ τριμήνου
Σημαντικά βελτιωμένα και καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν τα κέρδη του γ΄ τριμήνου που ανακοίνωσε ο μεγαλύτερος όμιλος εμπορίου οικιακού εξοπλισμού στον κόσμο, Home Depot, χάρη στην αύξηση των πωλήσεών του.

Αναλυτικά, τα κέρδη μετά από φόρους της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 1,15 δισ. δολ ή στα 50 σεντς ανά μετοχή (EPS) στο γ΄ τρίμηνο έναντι των 940 εκατ. δολ ή των 40 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Αναλυτές προέβλεπαν την διαμόρφωσή τους στα 46 σεντς αντίστοιχα.

Οι πωλήσεις των καταστημάτων της εκείνων που λειτουργούν για περισσότερο από έναν χρόνο γνωστές και ως same store sales αυξήθηκαν κατά 7,8% στο γ΄ τρίμηνο έναντι πτώσης κατά 2% το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Οι συνολικές της πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 14,7% φτάνοντας στα 16,6 δισ. δολ στο γ΄ τρίμηνο.

Στο μεταξύ η Home Depot, μετά την ανακοίνωση των καλύτερων του αναμενόμενου μεγεθών της αναθεώρησε προς τα επάνω τις προβλέψεις της για τα κέρδη του 2003, κάνοντας λόγο για την αύξησή τους κατά 15-17% σε σχέση με τη χρήση του 2002, διατηρώντας παράλληλα τις εκτιμήσεις της για ρυθμούς αύξησης των ετήσιων πωλήσεών κατά 9-12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v