Ρευστοποιήσεις σε τεχνολογία ”μάτωσαν” τη Wall

Στο αρνητικό έδαφος ώθησαν τη Wall Street κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι ρευστοποιήσεις κερδών στον τεχνολογικό κλάδο, αλλά και τα χειρότερα του αναμενομένου μακροοικονομικά νέα από λιανικές πωλήσεις, βιομηχανική παραγωγή και δείκτη τιμών παραγωγού.

Με αρνητικό πρόσημο και υπολογίσιμες απώλειες ολοκληρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street.

”Οδηγό” της υποχώρησης αποτέλεσαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποίηση των κερδών που οι τίτλοι του κλάδου κατέγραψαν νωρίτερα στην εβδομάδα.

Τίτλοι για τους οποίους υπήρχαν θετικές ειδήσεις, όπως η Dell, ακολούθησαν ανεξάρτητη πορεία χωρίς να δώσουν ανοδική τάση.

Dow Jones και S&P 500 εμφάνισαν μικρότερες απώλειες, καθώς την προσοχή των επενδυτών διεκδίκησαν τα θετικά μακροοικονομικά νέα από το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μίτσιγκαν και τα χειρότερα του αναμενομένου από λιανικές πωλήσεις, βιομηχανική παραγωγή και δείκτης τιμών καταναλωτή.

Στις 93,5 μονάδες ανακοινώθηκε, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Νοεμβρίου από το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 91,4 μονάδες, έναντι των 89,6 μονάδων τον Οκτώβριο.

Η βιομηχανική παραγωγή για το μήνα Οκτώβριο, εμφάνισε μικρή επιβράδυνση έναντι του προγούμενου μήνα και αυξήθηκε με 0,2%. Αναλυτές εκτιμούσαν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα ανακοινωθεί στο 0,4%, χωρίς να εμφανίσει μεταβολή έναντι του Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 0,3% τον Οκτώβριο έναντι πτώσης κατά 0,4% τον Σεπτέμβριο (αναθεωρήθηκε το ποσοστό από το -0,2% που είχε ανακοινωθεί αρχικώς) και από 0,2% μείωσης που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Εξαιρουμένου του τομέα των αυτοκίνητων, οι λιανικές πωλήσεις διαμορφώθηκαν κατά 0,2% υψηλότερα, μετά από αύξηση κατά 0,2% τον Σεπτέμβριο.

Στο μεταξύ, ο δείκτης τιμών παραγωγού, ΡΡΙ αυξήθηκε κατά 0,8% τον Οκτώβριο, σημειώνοντας τους ταχύτερους ρυθμούς από τον Μάρτιο, έναντι αύξησης κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο και έναντι ανόδου κατά 0,2% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στο -0,70% και τις 9.768 μονάδες έκλεισε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 1,89% εμφάνισε ο δείκτης Nasdaq (στις 1.930 μονάδες). Στο -0,76% και τις 1.050 μονάδες διαμορφώθηκε ο S&P 500.

Σε ό,τι αφορά τους ελληνικούς τίτλους, το δικαίωμα του ΟΤΕ έκλεισε χωρίς μεταβολή στα 5,59 δολ., αυτό της Εθνικής κινήθηκε ανοδικά κατά 2,76% (έως τα 4,46 δολ.), ενώ κέρδη 1,17% κατέγραψε ο τίτλος της 3Ε, έως τα 20,69 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v