”Ηπια” άνοδος στη Wall

Θετικές διαθέσεις καταγράφει η Wall Street με τους επενδυτές να προχωρούν σε ”ήπιες” αγορές, μετά τις διορθωτικές τάσεις στη διάρκεια των επτά από τις οκτώ τελευταίες συνεδριάσεις. Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στα 1,19 δολάρια το ευρώ.

Θετικές διαθέσεις καταγράφει η Wall Street με τους επενδυτές να προχωρούν σε ”ήπιες” αγορές, μετά τις διορθωτικές τάσεις στη διάρκεια των επτά από τις οκτώ τελευταίες συνεδριάσεις.

Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ το ευρώ ”παραχωρεί” μέρος των κερδών του, διαμορφούμενο στα 1,19 δολάρια.

Το θετικό κλίμα στην αμερικανική αγορά ενισχύεται και από την εκτίναξη του ρυθμού έναρξης νέων κατοικιών κατά 2,9% τον Οκτώβριο στις 1,96 εκατ., που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από το 1986. Οι αναλυτές περίμεναν πτώση κατά 2%.

Αναλυτές από την πλευρά τους σχολιάζουν ότι βραχυπρόθεσμα, θα είναι δύσκολο για τις μετοχές να κινηθούν υψηλότερα. Συγκεκριμένα, στέλεχος της US Bancorp Piper Jaffray, αναφέρει ότι μια σημαντικά υψηλή ανοδική κίνηση είναι μάλλον απίθανο να συμβεί, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται περισσότερο πρόθυμοι να ”κλειδώσουν” τα κέρδη στα τρέχοντα επίπεδα, παρά να προχωρήσουν σε αγορές.

Εξάλλου, υψηλότερα κινείται ο τεχνολογικός κλάδος ύστερα από τα θετικά σχόλια χρηματιστηριακών εταιριών.

Κέρδη της τάξης του 8% καταγράφουν οι μετοχές της DoubleClick, καθώς η Smith Barney αναβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της διαφημιστικής εταιρίας διαδικτύου σε buy από neutral.

Παράλληλα, η Smith Barney αύξησε την τιμή στόχο για τη μετοχή της Yahoo στα 46 από τα 43 δολάρια, ενώ επαναδιατύπωσε τη σύσταση buy για τη CNet.

Περί το 2,5% κερδίζει η Hewlett-Packard, εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για κέρδη ανά μετοχή της τάξης των 35 σεντς, έναντι των 24 της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Υψηλότερα κινείται και η General Electric κατά 3%, ύστερα από την ανακοίνωση των σχεδίων της για δημόσια εγγραφή δύο θυγατρικών της, ενώ παράλληλα αύξησε το μέρισμά της κατά 5%, στα 20 σεντς ανά μετοχή.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 96354,39 μονάδες με κέρδη 0,31% ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,38% στις 1888,56 μονάδες. Ο S&P καταγράφει άνοδο 0,38% στις 1038,09 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε στις 4327,4 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 0,63%, ενώ κατά 0,38% υποχώρησε και ο DAX στις 3652,29 μονάδες. Ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 3343,38 μονάδες με πτώση 0,28%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v