GE: Αναμένει έσοδα 10 δισ. δολ. από ΙΡΟ 2 μονάδων

Τη δημόσια εγγραφή των μονάδων Ασφαλειών Ζωής και Στεγαστικής πίστης της σχεδιάζει εντός του α΄ εξαμήνου του 2004, η General Electric, υπολογίζοντας ότι θα αντλήσει 10 δισ. δολ. Το ΙΡΟ εντάσσεται στο πλαίσιο της ριζικής αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της GE.

GE: Αναμένει έσοδα 10 δισ. δολ. από ΙΡΟ 2 μονάδων
Στην απόσχιση των μονάδων Ασφαλειών Ζωής και Στεγαστικής Πίστης της προγραμματίζει η General Electric, προκειμένου να δρομολογήσει τη δημόσια εγγραφή τους (IPO) εντός του α΄ εξαμήνου του 2004.

Η λογιστική αξίας της νέας εταιρίας, που θα φέρει την επωνυμία Genworth Financial Inc εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 10 δισ. δολ.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τη ριζική αναδιάρθρωση της εταιρίας, εκ μέρους του επικεφαλής και CEO της GE, Jeffrey Immelt την οποία δρομολογεί εδώ και καιρό. Ο ίδιος έκανε γνωστά τα σχέδια της εταιρίας, επισημαίνοντας ότι ήδη καταβάλλονται προσπάθειες να ”στηριχθούν” περαιτέρω οι ρυθμοί ανάπτυξης των συγκεκριμένων μονάδων, που μέχρι στιγμής είναι χαμηλοί.

Η GE σχεδιάζει την πώληση του 30% των μετοχών της Genworth Financial Inc μέσω του IPO, δρομολογώντας παράλληλα τη μείωση του ελέγχου που κατέχει στην εταιρία εντός της επόμενης τριετίας.

Μετά την κοινοποίηση της είδησης, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της θυγατρικής της GE, Financial Assurance Holdings σε A από A+, επικαλούμενη τον κίνδυνο που προέρχεται από το IPO αλλά και την ικανότητα της εταιρίας να σημειώσει δυναμικούς ρυθμούς αύξησης των κερδών της, τους οποίους όμως πρέπει παράλληλα να διατηρήσει.

Ωστόσο ο επενδυτικός οίκος της Merrill Lynch προχώρησε στην αναβάθμιση της μετοχής της GE στην κατηγορία της ”αγοράς” από ουδέτερη προηγουμένως, επικαλούμενη την ελκυστικότητα του τίτλου λόγω των χαμηλών επιπέδων της τιμής του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v