Οι νέες κατοικίες ωθούν σε θετικό πρόσημο τη Wall

Τα θετικά macro για την εκτίναξη του ρυθμού έναρξης νέων κατοικιών στις ΗΠΑ σε υψηλό 17 ετών, σε συνδυασμό με τις αναβαθμίσεις εταιριών του τεχνολογικού κλάδου από χρηματιστηριακές, δίνουν ανοδική κατεύθυνση στην αμερικανική αγορά. Πτωτικό παραμένει το κλίμα στην Ευρώπη.

Θετικές τάσεις καταγράφει η αμερικανική αγορά λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, κυρίως λόγω της εκτίναξης του ρυθμού έναρξης νέων κατοικιών σε υψηλό 17 ετών.

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, ο ρυθμός έναρξης νέων κατοικιών αυξήθηκε κατά 2,9% τον Οκτώβριο στις 1,96 εκατ., που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από το 1986. Οι αναλυτές περίμεναν πτώση κατά 2%.

Εξάλλου, υψηλότερα κινείται ο τεχνολογικός κλάδος ύστερα από τα θετικά σχόλια χρηματιστηριακών εταιριών.

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές της DoubleClick, καθώς η Smith Barney αναβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της διαφημιστικής εταιρίας διαδικτύου σε buy από neutral.

Παράλληλα, η Smith Barney αύξησε την τιμή στόχο για τη μετοχή της Yahoo στα 46 από τα 43 δολάρια, ενώ επαναδιατύπωσε τη σύσταση buy για τη CNet.

Υψηλότερα κινείται και η General Electric, ύστερα από την ανακοίνωση των σχεδίων της για δημόσια εγγραφή δύο θυγατρικών της, ενώ παράλληλα αύξησε το μέρισμά της κατά 5%, στα 20 σεντς ανά μετοχή.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 9631,94 μονάδες με κέρδη 0,08% ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,41% στις 1888,47 μονάδες. Ο S&P καταφράφει άνοδο 0,15% στις 1035,61 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v