Το FBI συνέλαβε 48 ”επαγγελματίες” της Wall Street

Στη σύλληψη 48 traders της αγοράς συναλλάγματος προχώρησε χθες το FBI, με τους αστυνομικούς να εισβάλουν ένοπλοι στη Wall Street, ύστερα από έρευνες που διεξάγονται σχετικά με την εξαπάτηση μικροεπενδυτών. Ανάμεσά τους και ένας της UBS.

Το FBI συνέλαβε 48 ”επαγγελματίες” της Wall Street
To FBI συνέλαβε 48 επαγγελματίες της αγοράς συναλλάγματος στη Wall Street, καθώς εκτιμάται ότι εξαπάτησαν πολλούς μικροεπενδυτές (retail investors), οι οποίοι έχασαν αρκετά εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, traders που είδαν το χθεσινοβραδινό περιστατικό επεσήμαναν ότι οι συλλήψεις έγιναν με αιτιολογία την εξαπάτηση επενδυτών, είτε αυτή αφορά σε κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος είτε σε μετοχές.

Σύμφωνα με μαρτυρία υπαλλήλου της Madison Deane and Associates Inc, επτά από τους συλληφθέντες εκτιμάται ότι εργάζονταν στην προαναφερθείσα εταιρία. Οι συλλήψεις έγιναν στο κέντρο ”2 World Financial Centre” μετά το κλείσιμο της Wall Street, όποτε εμφανίστηκαν τα μέλη του FBI, τα οποία ένοπλα συνέλαβαν τους συγκεκριμένους traders.

To FBI δήλωσε ότι υπάλληλοι της Madison Deane έκλεψαν 4 εκατ. δολάρια από επενδυτές και ότι τα συγκεκριμένα χρήματα ”απομακρύνθηκαν” από τους συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς τους.

Πηγές του FBI δήλωσαν στο Reuters ότι οι ”συλληφθέντες” θα κατηγορηθούν για ξέπλυμα χρήματος και για απάτες μικροεπενδυτών, χωρίς όμως να γίνει γνωστό το ποσό που αφορούν αυτές οι παράνομες κινήσεις. Τρεις από τους συλληφθέντες ήταν υπάλληλοι της ICAP. Σήμερα το FBI θα εκδώσει και επίσημο ανακοινωθέν για τις συλλήψεις, οι οποίες ας επισημανθεί ότι λαμβάνουν χώρα σε μια χρονική στιγμή που έχουν ξεσπάσει μεγάλα σκάνδαλα.

Ας σημειωθεί ακόμη ότι ο διεθνής επενδυτικός οίκος της UBS επιβεβαίωσε σήμερα τη σύλληψη ενός υπαλλήλου του, προσθέτοντας ότι ήδη συνεργάζεται στενά με τις αμερικανικές αρχές του FBI.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v