Hewlett Packard: Αύξηση στα κέρδη δ΄ τριμήνου

Σημαντικά βελτιωμένα αλλά και καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα μεγέθη δ΄ τριμήνου χρήσης της Hewlett Packard, αναθεωρώντας παράλληλα προς τα επάνω και τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις του α΄ τριμήνου χρήσης. Ωστόσο, η εταιρία ήταν επιφυλακτική σχετικά με την τεχνολογική ζήτηση από τις επιχειρήσεις.

Hewlett Packard: Αύξηση στα κέρδη δ΄ τριμήνου
Σημαντικά βελτιωμένα ήταν τόσο τα κέρδη όσο και οι πωλήσεις της Hewlett Packard για το δ΄ τρίμηνο χρήσης της. Αναλυτικά, τα κέρδη μετά από φόρους του τεχνολογικού ομίλου ανήλθαν στα 862 εκατ. δολ. ή στα 28 σεντς ανά μετοχή για το δ΄ τρίμηνο χρήσης που έληξε στις 31 Οκτωβρίου.

Εξαιρουμένου του κόστους αναδιάρθρωσης, τα κέρδη της Hewlett Packard ανήλθαν στα 1,4 δισ. δολ. ή στα 36 σεντς ανά μετοχή έναντι των 24 σεντς το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για κέρδη ανά μετοχή της τάξεως των 35 σεντς.

Οι πωλήσεις της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρίας προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο ανήλθαν στα 19,9 δισ. δολ. στο δ΄ τρίμηνο, έναντι των 10 δισ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, αλλά και των 19 δισ. δολ. των προβλέψεων των αναλυτών.

Η εταιρία αναθεώρησε οριακά προς τα επάνω τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις του α΄ τριμήνου χρήσης κάνοντας λόγο για 19,1-19,5 δισ. δολ. έναντι των 19 δισ. δολ. των εκτιμήσεων των αναλυτών. Οι προβλέψεις. όμως, όπως διαπιστώνεται, κάνουν λόγο για χαμηλότερες πωλήσεις στο α΄ τρίμηνο απ’ ότι στο δ΄ τρίμηνο αντίστοιχα.

Παράλληλα η Hewlett Packard διατήρησε και τις προβλέψεις της για κέρδη ανά μετοχή στα 35 σεντς για το ίδιο διάστημα, όσο δηλαδή προέβλεπαν και οι αναλυτές.

Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι η διοίκηση επεσήμανε την αδυναμία ανάκαμψης της τεχνολογικής ζήτησης από τις επιχειρήσεις περισσότερο παρά από τους καταναλωτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v