Τι προβλέπουν οι αναλυτές για τα macro στις ΗΠΑ

Μπαράζ μακροοικονομικών μεγεθών θα ανακοινωθεί σήμερα στις ΗΠΑ, προσφέροντας ενδείξεις στην επενδυτική κοινότητα για την πορεία ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου. Τι προβλέπουν αναλυτές για τα νέα επιδόματα ανεργίας, τον δείκτη οικονομικών δεικτών και τον Philly Fed.

Τι προβλέπουν οι αναλυτές για τα macro στις ΗΠΑ
Νέες ενδείξεις για την πορεία ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου θα μπορέσουν να αντλήσουν σήμερα οι επενδυτές, καθώς μπαράζ μακροοικονομικών νέων θα έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Κρίσιμα θεωρούνται τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος ανεργίας (ανακοίνωση στις 15:30) στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 15 Νοέμβριου. Αναλυτές προβλέπουν την υποχώρησή τους στις 365.000 από 366.000 την προηγούμενη εβδομάδα, προσεγγίζοντας έτσι τα χαμηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων ετών που σημειώθηκαν στις 31 Οκτωβρίου, όταν τότε είχαν αγγίξει τις 353.000.

Ας σημειωθεί πάντως ότι κάθε διαμόρφωση των συγκεκριμένων αιτήσεων κάτω από το κρίσιμο όριο των 400.000 θεωρείται θετική για την ανάπτυξη του τομέα της απασχόλησης.

O δείκτης οικονομικών δεικτών (17:00), γνωστός και ως leading indicators, αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,2% τον Οκτώβριο μετά από πτώση κατά 0,2% τον Σεπτέμβριο.

Αναλυτές επίσης προβλέπουν ότι ο δείκτης μεταποίησης Philly Fed (19:00) θα υποχωρήσει στις 25 μονάδες τον Νοέμβριο από 28 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Ενδεχομένως όμως το συγκεκριμένο μέγεθος να διαμορφωθεί σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, μετά και την εκτίναξη του δείκτη Empire State -που αντιπροσωπεύει επίσης τον κλάδο της Μεταποίησης- σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v