Ανοδος ”μετά μουσικής” για τη Wall Street

Ανοδικά ξεκίνησε την ”εβδομάδα των διακοπών” η Wall Street, καθώς η επικείμενη ολοκλήρωση του deal εξαγοράς της μουσικής μονάδας της Time Warner αναθερμαίνει το επενδυτικό ενδιαφέρον. Τα κέρδη τους διατηρούν οι ευρωαγορές με ώθηση από τον τραπεζικό κλάδο.

Σε θετικό έδαφος ξεκίνησαν την ”εβδομάδα διακοπών” οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Wall Street.

Τα επικείμενα ή τα ματαιωθέντα επιχειρηματικά deals αμερικανικών εταιριών αναμένεται να δώσουν σήμερα την κατεύθυνση στις αγορές των ΗΠΑ. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Time Warner και ομάδα επενδυτών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πώληση της μουσικής μονάδας της Warner.

Όπως έγινε γνωστό μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο μέχρι πρότινος επικρατέστερος διεκδικητής της Time Warner, η ΕΜΙ, αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση της εταιρίας, υπέρ κονσόρτσιουμ επενδυτών αποτελούμενων από τους Edgar Bronfman Jr (πρώην ”αφεντικό” της Seagram) και Th. Lee Partners.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, η ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς αναμένεται ακόμη και μέσα στις επόμενες ώρες. Να σημειωθεί ότι ενώ η προσφορά της EMI ήταν περίπου στο 1 δισ. δολ., αυτή των Bronfman και Lee Partners ήταν περίπου στα 2,6 δισ. δολ.

Το ματαιωθέν deal αφορά τον κλάδο κατασκευής εξαρτημάτων αυτοκινήτου. Εκεί η εταιρία ArvinMeritor απέσυρε την ύψους 2,7 δις. δολ. για την εξαγορά της Dena, αφού η τελευταία χαρακτήρισε το προσφερόμενο τίμημα ”μη ελκυστικό”.

Αναλυτές εκτιμούν ότι, αν δεν υπάρξει κάποιο συγκλονιστικό νέο, η συναλλακτική δραστηριότητα θα παραμένει περιορισμένη λόγω της ημέρας των Ευχαριστιών την Πέμπτη. Τη ημέρα αυτή οι αμερικανικές αγορές θα παραμείνουν κλειστές, ενώ την Παρασκευή η συνεδρίαση θα είναι μισής διάρκειας και θα τελειώσει στις 20.00 ώρα Ελλάδας.

Στο +0,59% και τις 9.686 μονάδες διαμορφώνεται ο Dow Jones, ενώ κέρδη 0,97% εμφανίζει ο Nasdaq στο επίπεδο των 1.912 μονάδων. Στο +0,70% και τις 1.042 μονάδες ο S&P 500.

Τα κέρδη τους διατηρούν οι ευρωαγορές, καθώς οι φήμες για συγχωνεύσεις γερμανικών κυρίως τραπεζών χαρίζουν κέρδη στον τραπεζικό κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v