”Μαδάνε γαλοπούλες” στη Wall Street!

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές φαίνονται αποφασισμένοι να καλύψουν το ”κενό” των αργιών λόγω της ημέρας των Ευχαριστιών. Θετικές αφορμές αποτελούν το deal της Time Warner, η ανάκαμψη του δολαρίου και η αισιοδοξία για μακροοικονομικά στοιχεία. Ισχυρή ανάκαμψη στις ευρωαγορές.

Τα αρχικά τους κέρδη διευρύνουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι θετικές επιδράσεις από την πώληση της μουσικής μονάδας της Time Warner, προστίθενται στην αισιοδοξία για τα μακροοικονομικά νέα που αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα, αλλά και στην τεχνική αντίδραση, που εμφανίζεται μετά από δύο πτωτικές εβδομάδες.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, αισιοδοξία επικρατεί σε επενδυτικούς και αναλυτικούς κύκλους αναφορικά με τα στοιχεία για τις προσωπικές δαπάνες και την καταναλωτική εμπιστοσύνη, τα οποία ανακοινώνονται την Τετάρτη και την Τρίτη, αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά την τεχνική εικόνα της αγοράς, αναλυτές εκτιμούν ότι ένα μέρος της σημερινής ανόδου πρέπει να αποδοθεί στην πίεση που υπέστησαν τις τελευταίες 15 ημέρες αρκετοί τίτλοι και κυρίως αυτοί της τεχνολογίας. Εταιρίες όπως η Sun, η Microsoft και η Cisco, που την προηγούμενη εβδομάδα είχαν να επιδείξουν απώλειες, συγκεντρώνουν σήμερα το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Θετικά φαίνεται εξάλλου να επιδρά στα χρηματιστήρια και η μερική ανάκαμψη του αμερικανικού νομίσματος έναντι του ευρώ.

Στο μέτωπο των επιχειρηματικών συμφωνιών, με αισιοδοξία έγινε δεκτή η ανακοίνωση εκ μέρους της Time Warner ότι η πώληση της μουσικής της μονάδας προς ομάδα επενδυτών ”είναι πολύ κοντά”. Αυτή την ώρα η μετοχή της εταιρίας κερδίζει περίπου 1%.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Boeing, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι απέλυσε τον οικονομικό της διευθυντή και έναν ακόμη υπάλληλό της για ανήθικες πρακτικές πρόσληψης του τελευταίου.

Αναλυτές εκτιμούν ότι, αν δεν υπάρξει κάποιο συγκλονιστικό νέο, η συναλλακτική δραστηριότητα θα παραμένει περιορισμένη λόγω της ημέρας των Ευχαριστιών την Πέμπτη. Τη ημέρα αυτή οι αμερικανικές αγορές θα παραμείνουν κλειστές, ενώ την Παρασκευή η συνεδρίαση θα είναι μισής διάρκειας και θα τελειώσει στις 20.00 ώρα Ελλάδας.

Στο +1,03% και τις 9.727 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 1,75% εμφανίζει ο Nasdaq, στις 1.926 μονάδες. Στο +1,21% και τις 1.047 μονάδες ο S&P 500.

Τα αρχικά τους κέρδη διεύρυναν οι ευρωπαϊκές αγορές, ωθούμενες από το ενδιαφέρον για μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Στο +1,47% και τις 4.382 μονάδες έκλεισε ο FTSE 100 και στις 3.412 μονάδες, με κέρδη 1,36% ο CAC 40. Στο +2,60% και τις 3.737 μονάδες ο DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v