”Ράλι” προς τη... γαλοπούλα από τη Wall Street!

Σημαντικά κέρδη εμφάνισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς θετικά επέδρασαν η μερική ανάκαμψη του δολαρίου, η αισιοδοξία για τα macro της εβδομάδας, αλλά και εταιρικά νέα, όπως αυτό της Time Warner. Αναλυτές υποστηρίζουν, κυρίως για την επίδοση του Nasdaq, ότι ευεργετικά λειτούργησαν και τεχνικοί παράγοντες.

Σε ανοδικό ράλι εξελίχθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street, καθώς προς όφελος των αγορών λειτούργησαν η μερική ανάκαμψη του δολαρίου, η αισιοδοξία για τα macro που ανακοινώνονται τις επόμενες ημέρες, αλλά και επιχειρηματικές ειδήσεις, όπως το επικείμενο deal της Time Warner.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, αισιοδοξία επικρατεί σε επενδυτικούς και αναλυτικούς κύκλους αναφορικά με τα στοιχεία για τις προσωπικές δαπάνες και την καταναλωτική εμπιστοσύνη, τα οποία ανακοινώνονται την Τετάρτη και την Τρίτη, αντίστοιχα.

Ενθαρρυντική ήταν εξάλλου και η τεχνική εικόνα των αγορών, καθώς οι περισσότεροι τίτλοι ”ανέπνευσαν” μετά την πίεση που δέχτηκαν τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Εντονότερο το φαινόμενο στους τίτλους τεχνολογίας που, κατά την εκτίμηση αναλυτών, πέρασαν ένα ”δύσκολο δεκαήμερο”.

Συνεπεία λοιπόν αυτού, κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο δείκτης Nasdaq έχοντας συμπαραστάτες εταιρίες όπως η Intel, η Sun, η Cisco και η Microsoft εμφάνισε τα σημαντικότερα κέρδη (+2,81%, στις 1.947 μονάδες).

Στο μέτωπο των επιχειρηματικών συμφωνιών, με αισιοδοξία έγινε δεκτή η ανακοίνωση εκ μέρους της Time Warner ότι η πώληση της μουσικής της μονάδας προς ομάδα επενδυτών ”είναι πολύ κοντά”.

Παρά το αγοραστικό ενδιαφέρον που παρατηρήθηκε, η συναλλακτική δραστηριότητα παρέμεινε περιορισμένη εν όψει και της αργίας και της ημιαργίας που είναι προγραμματισμένες για την Πέμπτη και την Παρασκευή, λόγω της ”ημέρας των Ευχαριστιών”. Την Πέμπτη, οι αμερικανικές αγορές θα παραμείνουν κλειστές, ενώ την Παρασκευή η συνεδρίαση θα είναι μισής διάρκειας και θα τελειώσει στις 20.00 ώρα Ελλάδας.

Στο +1,24% και τις 9.747 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 1,62% εμφάνισε ο S&P 500, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 1.052 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τους ελληνικούς τίτλους, αυτός της Εθνικής έκλεισε στο +0,9% και τα 4,46 δολ., ενώ κέρδη κατά 1,23% εμφάνισε και το δικαίωμα του ΟΤΕ, έως τα 5,74 δολ. Απώλειες 0,24%, έως τα 20,9 για τον τίτλο της Coca Cola 3E.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v