Ηπια αποκόμιση κερδών στη Wall (update)

Θετικό κλίμα δημιούργησαν στη Wall Street τα εντυπωσιακά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και το ΑΕΠ γ΄ τριμήνου, αν και η αισιοδοξία των επενδυτών δεν μεταφράζεται σε αγορές μετοχών. Ηπια αποκόμιση κερδών σε Dow, S&P 500 και Nasdaq. Περιορίζουν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές.

Αισιοδοξία δημιούργησαν στους επενδυτές τα εντυπωσιακά στοιχεία από καταναλωτική εμπιστοσύνη Νοεμβρίου και ΑΕΠ γ΄ τριμήνου, χωρίς ωστόσο το δεδομένο αυτό να αποτυπώνεται σε αγοραστικές κινήσεις.

Συγκεκριμένα στο μακροοικονομικό επίπεδο, η καταναλωτική εμπιστοσύνη ανακοινώθηκε στο 91,7 από 81,7 τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο έως το 86. Εξάλλου, τα στοιχεία για το ΑΕΠ του γ΄ τριμήνου αναθεωρήθηκαν στο 8,2%, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για αναθεώρηση έως το 7,8%.

Αντίθετα υποχώρηση εμφάνισαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών για το μήνα Οκτώβριο, καθώς ανακοινώθηκαν στα 6,35 εκατ. μονάδες, έναντι εκτιμήσεων για 6,56 εκατ. μονάδες. Τον Σεπτέμβριο, οι μεταπωλήσεις κατοικιών είχαν διαμορφωθεί στα 6,69 εκατ. μονάδες.

Αναλυτές εκτιμούν ως πιθανή της συνέχιση του χθεσινού ανοδικού ράλι, το οποίο αποδίδεται στην ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, στο deal της Time Warner, αλλά και σε τεχνικούς παράγοντες, όπως η πίεση που δέχτηκαν τις προηγούμενες δύο εβδομάδες αρκετοί δεικτοβαρείς τίτλοι.

Περισσότερο ευνοημένοι από την τεχνική αυτή αντίδραση εμφανίστηκαν οι τεχνολογικοί τίτλοι, κάτι που θεωρείται πιθανό να επαναληφθεί και σήμερα. Στο επίκεντρο της προσοχής των αναλυτών φιγουράρει η μετοχή της Intel, αλλά και αυτή της Novellus.

Εξάλλου, ανοδικά αναμένεται να κινηθεί ο τίτλος της Citigroup, μετά την ανακοίνωσή της ότι συμφώνησε να εξαγοράσει τη χρηματοοικονομική μονάδα της Washington Mutual Inc., έναντι 1,25 δισ. δολ.

Προς το παρόν, κυρίαρχη είναι τάση ήπιας αποκόμισης κερδών τόσο σε Dow και S&P 500,όσο και σε Nasdaq.

Στο -0,13% και τις 9.734 μονάδες διαμορφώνεται ο Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 0,04% καταγράφει ο Nasdaq, στις 1.946 μονάδες. Στο -0,12% και τις 1.050 μονάδες ο S&P 500.

Τα κέρδη τους περιορίζουν οι ευρωαγορές, αν αναμονή ”σινιάλων ανόδου” από τις αμερικανικές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v