Στο ”ρελαντί” έμεινε η Wall, παρά τα macro

Σε αναζήτηση ισορροπιών πριν την ενδεχόμενη κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα επιδόθηκαν οι δείκτες στη Wall Street, ενώ παρατηρήθηκαν ήπιες ρευστοποιήσεις κερδών. Τα μακροοικονομικά νέα από ΑΕΠ και καταναλωτική εμπιστοσύνη δημιούργησαν θετικό κλίμα, που θεωρείται πιθανό να αποτυπωθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Το σκηνικό των μικρών μεταβολών επέλεξαν τελικά οι επενδυτές για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Παρατηρήθηκε ”συσσώρευση δυνάμεων”, εν όψει και των ”γνωστών” επιπέδων αντίστασης, μπροστά στα οποία οδήγησε το ράλι της Δευτέρας τους Dow και Nasdaq και παρά τα εξαιρετικά νέα από το μακροοικονομικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη ανακοινώθηκε στο 91,7 από 81,7 τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο έως το 86. Εξάλλου, τα στοιχεία για το ΑΕΠ του γ΄ τριμήνου αναθεωρήθηκαν στο 8,2%, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για αναθεώρηση έως το 7,8%.

Αντίθετα, υποχώρηση εμφάνισαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών για το μήνα Οκτώβριο, καθώς ανακοινώθηκαν στα 6,35 εκατ. μονάδες, έναντι εκτιμήσεων για 6,56 εκατ. μονάδες. Τον Σεπτέμβριο, οι μεταπωλήσεις κατοικιών είχαν διαμορφωθεί στα 6,69 εκατ. μονάδες.

Αναλυτές έκαναν λόγο για μία καθαρά τεχνική συνεδρίαση, που περιείχε, εκτός από την προαναφερθείσα συσσώρευση, και ήπιες ρευστοποιήσεις κερδών από την άνοδο της Δευτέρας. Η αποκόμιση κερδών ήταν εντονότερη στους τεχνολογικούς τίτλους, οι οποίοι άλλωστε τη Δευτέρα εμφάνισαν σημαντικότερα κέρδη.

Παρόλα αυτά τα στοιχεία από ΑΕΠ και καταναλωτική εμπιστοσύνη δημιούργησαν θετικό κλίμα, το οποίο, όπως εκτιμούν αναλυτικοί κύκλοι δεν αποκλείετασι να αποτυπωθεί σε κάποια από τις επόμενες συνεδριάσεις. Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι ότι μία περίπου ώρα πριν το κλείσιμο σε κάθε μία πτωτική μετοχή αντιστοιχούσαν δύο ανοδικές.

Στο +0,17% και τις 9.763 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 0,21% εμφάνισε ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.943 μονάδων. Στο +0,17% και τις 1.053 μονάδες ο S&P 500.

Σε ό,τι αφορά τους ελληνικούς τίτλους, ο τίτλος του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 0,7%, έως τα 5,70 δολ., ενώ απώλειες 1,79% εμφάνισε το δικαίωμα της Εθνικής, που διαμορφώθηκε στα 4,38 δολ. Σημαντικά κέρδη 5,35% για το δικαίωμα της Coca Cola 3E, στα 19,3 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v