Περιορίζει τα κέρδη μετά τον ISM η Wall (update)

Θετικό παραμένει το κλίμα στην αμερικανική αγορά, αν και τα κέρδη έχουν περιοριστεί, ύστερα από την μεγαλύτερη του αναμενόμενου υποχώρηση του δείκτη παροχής υπηρεσιών ISM. Η άνοδος της Oracle μετά την αναβάθμισή της, ωθεί τον τεχνολογικό κλάδο. Ανοδικές τάσεις και στην Ευρώπη.

Θετικό παραμένει το κλίμα στην αμερικανική αγορά, αν και τα κέρδη έχουν περιοριστεί, ύστερα από την μεγαλύτερη του αναμενόμενου υποχώρηση του δείκτη παροχής υπηρεσιών ISM. Η άνοδος της Oracle μετά την αναβάθμισή της, ωθεί τον τεχνολογικό κλάδο.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν και στην Ευρώπη, αν και στο Λονδίνο τα κέρδη περιορίζουν οι απώλειες της Amvescap, του μεγαλύτερου money manager παγκοσμίως, καθώς η αμερικανική θυγατρική της κατηγορείται τόσο από τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης όσο και από τη SEC, για ευνοϊκή μεταχείριση ”προνομιούχων” πελατών της.

Εξάλλου, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η παραγωγικότητα του τρίτου τριμήνου αυξήθηκε με ρυθμό της τάξης του 9,4%, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ποσοστό της τάξης του 9%, από το 8,1% της προηγούμενης μέτρησης.

Παράλληλα, ο δείκτης παροχής υπηρεσιών ISM, υποχώρησε στο 60,1 το Νοέμβριο από το 64,7 του προηγουμένου μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση στο 64. Οι αναλυτές ωστόσο επισημαίνουν ότι σημαντικό είναι το γεγονός διατήρησης του δείκτη πάνω από το 50, στοιχείο που υποδηλώνει ανάπτυξη.

Εξάλλου, υψηλότερα κινείται η φαρμακοβιομηχανία Merck, ύστερα από την ανακοίνωση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη του 2004, ανταποκρίνονται και στις προσδοκίες της αγοράς.

Κέρδη καταγράφει και η Cisco Systems, περί το 2% ενισχύεται η μετοχή της Oracle, μετά την αναβάθμισή της σε buy από neutral.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,30% στις 9883,05 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq ενισχύεται περί το 0,42% στις 1988,42 μονάδες. Ο S&P καταγράφει άνοδο 0,19% στις 1068,69 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v