Τροχάδην επιτόπου... στη Wall!

Στα στοιχεία των εταιριών λιανικής και τις πωλήσεις τους στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά, η οποία κινείται οριακά θετικά, παρά τα χειρότερα των αναμενόμενων αποτελέσματα για τα επιδόματα ανεργίας. Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωαγορές.

Στα στοιχεία των εταιριών λιανικής και τις πωλήσεις τους στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά, παρά τα χειρότερα των αναμενόμενων αποτελέσματα για τα επιδόματα ανεργίας.

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωαγορές.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μετά τις Ευχαριστίες, τα στοιχεία έκαναν λόγο για ισχυρή έναρξη της εορταστικής περιόδου, όσον αφορά στις πωλήσεις των εταιριών. Χαρακτηριστικό είναι πως η Wal-Mart Stores κατέγραψε στη διάρκεια της περιόδου πωλήσεις ρεκόρ.

Παράλληλα, η Wal-Mart Stores ανακοίνωσε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ότι οι πωλήσεις των καταστημάτων της με χρόνο λειτουργίας μεγαλύτερο του ενός έτους, αυξήθηκαν το Νοέμβριο κατά 3,9%, προσθέτοντας ότι οι πωλήσεις στη διάρκεια του Δεκεμβρίου αναμένεται να παρουσιάσουν άνοδο περί το 3%-5%.

Εξάλλου, η Costco, εταιρία πωλήσεων λιανικής, ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεών της κατά 14% το Νοέμβριο.

Όσον αφορά στα επιδόματα ανεργίας, τα στοιχεία έκαναν λόγο για αύξηση κατά 11.000, στις 365.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 29 Νοεμβρίου, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για διαμόρφωση του αριθμού στις 354.000.

Να σημειωθεί ότι για την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των αιτήσεων είχε αναθεωρηθεί από τις 351.000 (αρχική ανακοίνωση) στις 354.000.

Υψηλότερα κινείται η μετοχή της Cisco Systems καθώς η Merrill Lynch αναβάθμισε τη σύστασή της καθώς και τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2004.

O Dow Jones διαμορφώνεται στις 9883,20 μονάδες με κέρδη 0,10%, ενώ και ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,26% στις 1965,26 μονάδες. Ο δείκτης S&P καταγράφει κέρδη 0,13% στις 1066,08 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v