”Γκρίνια” από macro και Intel στη Wall

Τα απογοητευτικά στοιχεία για την αύξηση των θέσεων εργασίας σε ρυθμό μικρότερο από ό,τι αναμενόταν σε συνδυασμό με την προειδοποίηση της Intel για επιβάρυνση με έκτακτες δαπάνες ύψους 600 εκατ. δολαρίων στο δ΄ τρίμηνο, συνθέτουν αρνητικό σκηνικό για την αμερικανική αγορά, ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης. Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές.

Τα απογοητευτικά στοιχεία για την αύξηση των θέσεων εργασίας σε ρυθμό μικρότερο από ό,τι αναμενόταν σε συνδυασμό με την προειδοποίηση της Intel για επιβάρυνση με έκτακτες δαπάνες ύψους 600 εκατ. δολαρίων στο δ΄ τρίμηνο, συνθέτουν αρνητικό σκηνικό για την αμερικανική αγορά, ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι ευρωαγορές.

Ειδικότερα, οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 57.000 στη διάρκεια του Νοεμβρίου, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση της τάξης των 137.000.

Εξάλλου, ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε στο 5,9% το Νοέμβριο από το 6% του προηγουμένου μήνα. Οι αναλυτές δεν περίμεναν μεταβολή του ποσοστού.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης αναμένονται τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες Οκτωβρίου, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση 2,2%.

Πτωτικές τάσεις διαγράφει η Intel, καθώς μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Πέμπτης ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αναλάβει έκτακτες χρεώσεις της τάξης των 600 εκατ. δολαρίων στο δ΄ τρίμηνο, εξαιτίας των χαμηλότερων πωλήσεων της αγοράς επεξεργαστών.

Χαμηλότερα κινούνται τόσο η Microsoft, όσο και οι Cisco Systems και Oracle. Αντίθετα, η eBay επωφελείται από τις θετικές εκτιμήσεις της Merrill Lynch για τα έσοδα και τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας για το τέταρτο τρίμηνο.

Κατά 12% υποχωρεί η Terayon Communications, καθώς η Deutsche Bank υποβάθμισε την μετοχή της εταιρίας σε sell από hold, ενώ αντίθετα η Ariad Pharmaceuticals εκτινάχθηκε κατά 9,3% ύστερα από την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 9890,23 μονάδες με απώλειες 0,41%, ενώ και ο Nasdaq υποχωρεί περί το 1.03% στις 1948,46 μονάδες. Ο S&P σημειώνει απώλειες 0,46% στις 1064,81 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v