Απογοήτευσαν οι προβλέψεις της Intel

Η προειδοποίηση της Intel για υποτονικές πωλήσεις στο δ’ τρίμηνο προκαλεί σοβαρές απώλειες στην τιμή της μετοχής και ανησυχία στους επενδυτές, ενώ επιβαρύνει τον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο στις ευρωπαϊκές συναλλαγές.

Απογοήτευσαν οι προβλέψεις της Intel
Με μεγάλη πτώση αντιδρούν οι μετοχές της Intel Corp., της ισχυρότερης βιομηχανίας ημιαγωγών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές στον κόσμο, στην πρόβλεψη της εταιρίας ότι οι πωλήσεις στο δ’ τρίμηνο θα παραμείνουν αμετάβλητες και στην ανακοίνωση της απαξίωσης επένδυσης στη μονάδα επεξεργαστών για την κινητή τηλεφωνία.

Το πρωί της Παρασκευής οι μετοχές κινούνται στο αντίστοιχο των 32,57 δολαρίων στη Φρανκφούρτη, με πτώση 2,8% από το κλείσιμο στη χθεσινή συνεδρίαση στον Nasdaq. Η αύξηση των πωλήσεων της εταιρίας δεν θα ξεπεράσει το 19%, στα 8,7 δισ. δολ.

Η απαξίωση επενδύσεων ύψους 600 εκατ. δολαρίων, κυρίως όσον αφορά την εξαγορά της DSP Communications το 1999 προς 1,6 δισ. δολ., επιτείνει τις ανησυχίες ότι η Intel δεν θα καταφέρει να κερδίσει μερίδιο στις πωλήσεις ημιαγωγών κινητής τηλεφωνίας από την κορυφαία στην αγορά Texas Instruments, μολονότι οι κατασκευαστές συσκευών όπως η Motorola και η Flextronics International απολαμβάνουν εκτίναξη στη ζήτηση των προϊόντων τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v