Πιέσεις λόγω των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ

Εντείνονται οι πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση της αύξησης των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ με ρυθμό χαμηλότερο του προσδοκώμενου, ενώ αρνητικές είναι και οι ενδείξεις από τα futures για την αμερικανική αγορά. Ανοδικά το ευρώ.

Εντείνονται οι πτωτικές πιέσεις επί των βασικών ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών δεικτών μετά την ανακοίνωση των μακροοικονομικών δεδομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς η πλειονότητα των αναλυτών ανέμενε τη δημιουργία 137.000 νέων θέσεων εργασίας, ενώ αυτές διαμορφώθηκαν μόλις στις 57.000, αποδεικνύοντας πως υπάρχουν ακόμη σημαντικές αμφιβολίες ως προς τη βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος.

Ωστόσο, η αντίδραση κυρίως του DAX από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 3.827 μονάδων καθώς και η αντίστοιχη βελτίωση από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των futures επί των αμερικανικών δεικτών, παραπέμπει στην αντίστοιχη χθεσινή κίνηση, αφού φαίνεται πως η προδιάθεση ανόδου εξακολουθεί να υπάρχει ασχέτως του εάν τα τελευταία δεδομένα δεν επιτρέπουν την πλήρη μετουσίωσή της σε πράξη.

Αυτό που προκαλεί σίγουρα εντύπωση είναι η αδυναμία του ευρώ να κινηθεί με μεγαλύτερη ορμή προς το επίπεδο του 1,22 έναντι του δολαρίου, κάτι που παλαιότερα έχει επιτευχθεί με μεγαλύτερη ευκολία υπό το πρίσμα των αρνητικών δεδομένων, εξέλιξη που επιβεβαιώνει την εκτίμηση περί εμφάνισης κόπωσης και εξασθένισης του ανοδικού momentum, ενώ και ο χρυσός δεν φαίνεται ικανός να μπορεί να καρπωθεί τις τάσεις, αφού συνεχίζει την περιστροφική του κίνηση, στην ευρύτερη περιοχή των 400 δολαρίων ανά ουγκιά.

Κλείνοντας πρέπει να υπενθυμίσουμε πως η πλειονότητα των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών δεικτών, έχει δοκιμάσει προσφάτως επίπεδα αντίστασης μείζονος σημασίας όπως οι 3.900 μονάδες στον DAX, οι 3.500 του CAC και οι 4.400 στον FTSE 100.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v