Εξαγορές και συνεργασίες ”ετοιμάζει” η Motorola

Καθώς απομακρύνεται από τον κλάδο ημιαγωγών, η Motorola ετοιμάζεται για εξαγορές και συνεργασίες που θα υποστηρίξουν τη δραστηριότητά της στον κρίσιμο κλάδο τηλεπικοινωνιών. Με πτώση αντιδρά η μετοχή στη Φρανκφούρτη.

Εξαγορές και συνεργασίες ”ετοιμάζει” η Motorola
Πτωτικές τάσεις ασκεί η Motorola στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, μετά το δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας ότι μελετά το ενδεχόμενο εξαγορών.

Η μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο σημειώνει απώλειες 25 σεντς στα 13,10 δολάρια στη Φρανκφούρτη, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, ότι μελετά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε εξαγορές ή να συνεργαστεί με άλλες εταιρίες, εφόσον υλοποιήσει του χρόνου την απέκδυση των επιχειρήσεων ημιαγωγών, προκειμένου να επικεντρωθεί στις τηλεπικοινωνίες.

Το δημοσίευμα παραθέτει συνέντευξη του διευθυντή διεθνούς στρατηγικής του ομίλου, Λέιφ Σόντεμπεργκ, ο οποίος αναφέρει ότι η εταιρία θέλει να διευρύνει τις συμμετοχές της στους κλάδους αυτοκινήτων και κυβερνητικών υπηρεσιών, που έχουν αναδειχτεί σε βασική πηγή κερδών, την ώρα που οι μονάδες συσκευών και ημιαγωγών παρουσιάζουν προβλήματα.

Ο Σόντεμπεργκ, προσθέτει ότι υπάρχει πρόθεση να εντατικοποιηθεί η δραστηριότητα και στα ventures.

Η αμερικανική εταιρία ήδη επενδύει περί τα 100 εκατ. δολάρια το χρόνο σε ”νεογνά” τεχνολογικά επενδυτικά κεφάλαια, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στον κόσμο των επιχειρηματικών επενδύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v