Cable & Wireless: Πουλά τις επιχειρήσεις σε ΗΠΑ

Στην αμερικανική επενδυτική Gores Technology περνούν από τις 30/3/04 οι εν ΗΠΑ επιχειρήσεις της Cable & Wireless, έναντι 125 εκατ. δολ. Η βρετανική τηλεπικοινωνιακή υπέβαλε για τις αμερικανικές θυγατρικές της αίτηση για προστασία από τους πιστωτές (chapter 11).

Cable & Wireless: Πουλά τις επιχειρήσεις σε ΗΠΑ
Την πώληση των επιχειρήσεων της στις ΗΠΑ έναντι 125 εκατ. δολαρίων στην Gores Technology Group, συμφώνησε η Cable & Wireless, επισημαίνοντας ότι το κόστος εξόδου από την αμερικανική αγορά δε θα υπερβαίνει τις 300 εκατ. λίρες- ποσό μικρότερο από αυτό που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Η Cable & Wireless, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρία τηλεπικοινωνιών στη Βρετανία, έκανε αίτηση για προστασία από χρεοκοπία (chapter 11) για τις μονάδες της στις ΗΠΑ με αναφορά στην προσφορά πώλησης προς την Gores Technology Group.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Cable & Wireless, η Gores, εταιρία επενδύσεων στο Λος Άντζελες, προσέφερε 50 εκατ. δολάρια σε μετρητά και δάνειο ύψους 75 εκατ. δολαρίων.

Η εταιρία αναμένει, σύμφωνα με δηλώσεις της, την ολοκλήρωση της συμφωνίας έως τις 30 Μαρτίου 2004.

Σημειώνεται ότι ο CEO της Cable & Wireless, Francesco Caio είχε με δήλωση του τον Ιούνιο προβλέψει ότι δε θα σημείωναν κέρδη οι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ.

Ο κ. Caio δήλωσε ότι τον προηγούμενο μήνα η εταιρία στις ΗΠΑ έκλεισε 8 από τα 22 κέντρα δεδομένων, ενώ προχώρησε σε μείωση προσωπικού κατά ένα τρίτο καθώς και σε ανάληψη των υποχρεώσεων προς πιστωτές τους ύψους 200 εκατ. λιρών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v