Δείχνει χαρακτήρα ο Dow Jones

Επιφυλακτικές διαθέσεις κυριαρχούν στο μέσον της συνεδρίασης στην αμερικανική αγορά, καθώς Dow Jones και S&P καταγράφουν μικρά κέρδη ύστερα από επιλεγμένες τοποθετήσεις σε τίτλους, ενώ ο Nasdaq κινείται χαμηλότερα μετά τη δυσμενή για τον κλάδο των τεχνολογικών εταιριών ανάλυση της Gartner/Soundview. Πτωτικό το κλείσιμο στην Ευρώπη.

Επιφυλακτικές διαθέσεις κυριαρχούν στο μέσον της συνεδρίασης στην αμερικανική αγορά, καθώς Dow Jones και S&P καταγράφουν μικρά κέρδη ύστερα από επιλεγμένες τοποθετήσεις σε τίτλους, ενώ ο Nasdaq κινείται χαμηλότερα μετά τη δυσμενή για τον κλάδο των τεχνολογικών εταιριών ανάλυση της Gartner/Soundview.

Πτωτικό το κλείσιμο στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, η ανάλυση της Gartner/Soundview κάνει λόγο για αύξηση των δαπανών από εταιρίες για τεχνολογικό εξοπλισμό, της τάξης του 1,6% για το 2004. Η υποχώρηση του δολαρίου επιτείνει ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Οι επιλεκτικές κινήσεις των επενδυτών λαμβάνουν χώρα εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed, όπου οι εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για διατήρηση των επιτοκίων στο 1%.

Εξάλλου, η General Motors σημειώνει άνοδο 2%, συνεχίζοντας τη θετική πορεία της προηγούμενης εβδομάδας, ύστερα από τα εντυπωσιακά στοιχεία για τις πωλήσεις του Νοεμβρίου.

Αντίθετα, κατά 1,1% υποχωρεί η μετοχή της McDonalds, παρά την ανακοίνωση υψηλής αύξησης των πωλήσεων στα καταστήματά της με χρόνο λειτουργίας πάνω από ένα έτος, στη διάρκεια του Νοεμβρίου.

Πτωτικά κινείται και η Microsoft, παρά την αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της σε outperform, από την SoundView.

Κατά 11% υποχωρεί η μετοχή της εταιρίας παροχής νοσοκομειακών υπηρεσιών Health Management Associates, ύστερα από την υποβάθμισή της σε reduce από neutral, από την UBS.

O δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,34% στις 9895,71 μονάδες, ενώ και ο S&P καταγράφει άνοδο 0,03% στις 1061,77 μονάδες. Ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,36% στις 1930,82 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,16% στις 4359,8 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 0,92% στις 3806,54 μονάδες. Ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώθηκε στις 3434,91 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,64%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v