Ανεβάζει τον πήχη η Texas Instruments

Αναβάθμιση των προβλέψεων για τα κέρδη και πωλήσεις ημιαγωγών ανακοίνωσε η Texas Instruments, καθώς οι παραγγελίες για τα τελευταία μοντέλα κινητών τηλεφώνων με κάμερες, υποστηρίζουν θεαματική στροφή στον κλάδο.

Ανεβάζει τον πήχη η Texas Instruments
Αναθεώρησε τις προβλέψεις για τα κέρδη και τις πωλήσεις δ’ τριμήνου 2003 η Texas Instruments, προκαλώντας ευφορία στις εταιρίες ημιαγωγών.

Η εταιρία, με τα chips της οποίας δουλεύουν τα μισά από τα κινητά τηλέφωνα που πουλήθηκαν πέρσι τον πλανήτη, προβλέπει ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν στα υψηλότερα επίπεδα 3,5 χρόνων στο τρέχον τρίμηνο.

Η βελτίωση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, οφείλεται στις παραγγελίες για τα τελευταία μοντέλα κινητών τηλεφώνων με κάμερες, ενώ καλύτερα από τις προβλέψεις προβλέπεται να διαμορφωθούν και οι πωλήσεις ημιαγωγών που χρησιμοποιούνται στις τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης.

Η μετοχή της Texas Instruments αντιδρά με ισχυρά κέρδη στις ευρωπαϊκές συναλλαγές (+2,9% το μεσημέρι στη Φρανκφούρτη), συμπαρασύροντας το σύνολο του κλάδου σε άνοδο.

Η εταιρία προβλέπει ότι οι πωλήσεις θα κυμανθούν μεταξύ 2,64 δισ. δολ. και 2,77 δισ. δολ. υψηλότερα από τις προηγούμενες προβλέψεις για 2,48 με 2,7 δισ. δολ.

Τα κέρδη δ’ τριμήνου, εξαιρουμένων των κερδών από την πώληση μετοχών της Micron Technology θα κινηθούν μεταξύ των 18 με 20 σεντς ανά μετοχή.

Οι προβλέψεις της αμερικανικής εταιρίας κατά τους αναλυτές επιβεβαιώνουν την αισιοδοξία ότι ο κλάδος των ημιαγωγών σημειώνει θεαματική ανοδική στροφή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v