Ελευθερώθηκαν οι ταύροι στη Wall!

Με τον Dow Jones να βρίσκεται ήδη πάνω από τις 10.000 μονάδες, η σύλληψη του Σαντάμ ήρθε να δώσει περαιτέρω ώθηση στο θετικό κλίμα της προηγούμενης εβδομάδας. Κέρδη καταγράφουν και οι ευρωπαϊκές αγορές.

Με τον Dow Jones να βρίσκεται ήδη πάνω από τις 10.000 μονάδες, η σύλληψη του Σαντάμ ήρθε να δώσει περαιτέρω ώθηση στο θετικό κλίμα της προηγούμενης εβδομάδας.

Κέρδη καταγράφουν και οι ευρωπαϊκές αγορές.

Ειδικότερα, η είδηση της σύλληψης του πρώην ηγέτη του Ιράκ έγινε γνωστή νωρίς την Κυριακή, και ήδη τα πρώτα δείγματα όσον αφορά στις αντιδράσεις των αγορών, δόθηκαν από το Τόκιο, με το Nikkei 225 να εκτινάσσεται κατά 3%.

Ωστόσο, αναλυτές προειδοποιούν ότι το θετικό κλίμα ίσως επισκιάσουν εν μέρει οι δύο νέες βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στη Βαγδάτη νωρίτερα το πρωί.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Dial Corp., ύστερα από την ανακοίνωση εξαγοράς της από τη γερμανική Henkel έναντι του ποσού των 2,9 δισ. δολαρίων.

Αντίθετα, η Credit Suisse First Boston υποβάθμισε την AT&T σε neutral, ύστερα από την ανακοίνωση των εκτιμήσεων της τηλεπικοινωνιακής, που έκαναν λόγο για πτώση 6% στα έσοδα του 2003.

Η UBS αύξησε την τιμή στόχο για την Coca-Cola στα 58 δολάρια ανά μετοχή, ενώ αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2004.

Κατά 2 σεντς αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της Procter & Gamble η Lehman Brothers, κυρίως εξαιτίας της μεγαλύτερης συνεισφοράς των ξένων νομισμάτων στα έσοδά της.

Κέρδη καταγράφει και η Oracle, εν αναμονή των αποτελεσμάτων τριμήνου, που πρόκειται να ανακοινωθούν μετά τη λήξη της συνεδρίασης, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για κέρδη της τάξης των 11 σεντς ανά μετοχή έναντι των 10 πέρυσι.

Εξάλλου, στο 37,4 υποχώρησε ο βιομηχανικός δείκτης New York Empire State, για τη μεταποίηση στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, από το επίπεδο ρεκόρ του 40,1 το Νοέμβριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται στις 10135,97 μονάδες με κέρδη 0,92% ενώ και ο S&P καταγράφει άνοδο 0,77% στις 1082,41 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύεται περί το 1,44% στις 1977,13 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v