Ηπιες πιέσεις στη Wall

Σε ήπιες ρευστοποιήσεις κερδών προχωρούν οι επενδυτές στη Wall Street μετά τη χθεσινή άνοδο που οδήγησε εκ νέου τους Dow Jones και S&P σε υψηλό 19 μηνών, παρά τα θετικά αποτελέσματα από τις Lehman Brothers και Bear Sterns. Πτωτικές διαθέσεις στην Ευρώπη, πλην Λονδίνου.

Σε ήπιες ρευστοποιήσεις κερδών προχωρούν οι επενδυτές στη Wall Street μετά τη χθεσινή άνοδο που οδήγησε εκ νέου τους Dow Jones και S&P σε υψηλό 19 μηνών, παρά τα θετικά αποτελέσματα από τις Lehman Brothers και Bear Sterns.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πλην του Λονδίνου που ωθείται από τις πετρελαϊκές εταιρίες.

Ειδικότερα, η Lehman Brothers ανακοίνωσε διπλασιασμό των κερδών της στη διάρκεια του τριμήνου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, ενώ κατά 51% ενισχύθηκαν τα κέρδη της Bear Sterns στο τέταρτο τρίμηνο.

Τα αποτελέσματα και των δύο εταιριών υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Αντίθετα, αρνητικές είναι οι ειδήσεις που έρχονται από τον κλάδο των εταιριών λιανικής, με την Best Buy να προειδοποιεί ότι τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου χρήσης θα είναι χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Εξάλλου, και η ανταγωνιστική Circuit City Stores κατέγραψε πτώση στις πωλήσεις της για το τρίτο τρίμηνο, στα 2,407 δισ. δολάρια από τα 2,421 δισ. δολάρια πέρυσι.

Η FedEx ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 266 εκατ. δολάρια ή 87 σεντς ανά μετοχή, έναντι των εκτιμήσεων για 90 σεντς ανά μετοχή.

Η εταιρία ανακοίνωσε παράλληλα ότι περί τους 3.600 εργαζόμενους αποδέχτηκαν το πρόγραμμα εθελοντικής αποχώρησης, περισσότεροι από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 10102,15 μονάδες με απώλειες 0,27% ενώ ο Nasdaq κινείται στις 1918,38 μονάδες (-0,31%). Ο S&P καταγράφει πτώση 0,17% στις 1073,29 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v