Επιφυλακτικότητα παρά τα θετικά macro στη Wall

Με αφορμή τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για τη συρρίκνωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και την εκτίναξη των νέων κατοικιών σε υψηλό 20ετίας, οι επενδυτές στη Wall προχωρούν σε επιλεκτικές αγορές, εν μέσω αρνητικών προειδοποιήσεων από Honeywell και Pier 1. Πιέσεις στο Nasdaq λόγω Cap Gemini. Ανάκαμψη επιχειρείται στην Ευρώπη.

Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για τη συρρίκνωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και την εκτίναξη των νέων κατοικιών σε υψηλό 20ετίας, δίνουν το ανοδικό στίγμα στην αμερικανική αγορά, εν μέσω αρνητικών προειδοποιήσεων από Honeywell και Pier 1.

Πιέσεις δέχεται ο Nasdaq ύστερα από την αρνητική προειδοποίηση της Cap Gemini για τα έσοδα του τετάρτου τριμήνου.

Ανάκαμψη επιχειρείται στην Ευρώπη, με το Λονδίνο να κινείται οριακά θετικά και τους DAX και CAC να περιορίζουν τις απώλειες.

Ειδικότερα, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών συρρικνώθηκε στα 135 δισ. δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 136 δισ., ενώ και οι νέες κατοικίες αυξήθηκαν με ρυθμό της τάξης του 4,5% στα 2,07 εκατ.

Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,8% το Νοέμβριο σε ετήσια βάση, από το 2% του προηγουμένου μήνα. Σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός κινήθηκε με αρνητικό ρυθμό της τάξης του 0,2%.

Εξάλλου, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,9% το Νοέμβριο, έναντι εκτιμήσεων για 0,5%. Τον προηγούμενο μήνα είχε σημειωθεί άνοδος 0,2%.

Η Honeywell, εταιρία που δραστηριοποιείται στον κλάδο της αεροναυπηγικής και άμυνας, προειδοποίησε ότι τα κέρδη του 2004 θα είναι χαμηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων για 30 σεντς ανά μετοχή.

Εξάλλου, και η λιανική Pier 1 σχολίασε ότι η αρνητική προειδοποίηση για το μέγεθος των πωλήσεων της Wal-Mart, μπορεί να επιδεινώσει το κλίμα γενικότερα για τον κλάδο.

Η Oracle, μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου χρήσης υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της, με τη μετοχή της να κερδίζει περί το 2%.

Παράλληλα, η UBS αναβάθμισε τη σύστασή της για τη Lehman Brothers σε buy από neutral, ενώ αντίθετα υποβάθμισε τις αξιολογήσεις για τις μετοχές των εταιριών λιανικής Sears και Dollar General.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 10045,97 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,21% ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,19% στις 1914,65 μονάδες. Ο S&P κερδίζει 0,12% στις 1069,28 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v