ΗΠΑ:Συρρίκνωση του ελλείμματος στα 135 δισ. δολ.

Στα 135 δισ. δολάρια συρρικνώθηκε το έλλειμμα των τρεχουσών συναλλαγών στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, ενώ άνοδο 4,5% κατέγραψε ο ρυθμός έναρξης νέων κατοικιών (υψηλό 20ετίας). Ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 1,8% το Νοέμβριο έναντι του 2% του προηγουμένου μήνα (ετήσια βάση), ενώ κατά 0,9% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή (εκτιμήσεις για +0,5%).

ΗΠΑ:Συρρίκνωση του ελλείμματος στα 135 δισ. δολ.
Στα 135 δισ. δολάρια συρρικνώθηκε το έλλειμμα των τρεχουσών συναλλαγών στις ΗΠΑ το Νοέμβριο υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις, ενώ υψηλή άνοδο 4,5% κατέγραψε ο ρυθμός έναρξης νέων κατοικιών.

Εξάλλου, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,9% το Νοέμβριο, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 0,5%. Τον προηγούμενο μήνα είχε καταγραφθεί άνοδος 0,2%.

Ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 1,8% το Νοέμβριο έναντι του 2% του προηγουμένου μήνα (ετήσια βάση).

Ειδικότερα, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών διαμορφώθηκε ο ρυθμός έναρξης νέων κατοικιών το Νοέμβριο, που αυξήθηκε κατά 4,5%, στα 2,07 εκατ. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για υποχώρηση στα 1,914 εκατ., από το επίπεδο των 1,960 του Οκτωβρίου.

Παράλληλα, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ συρρικνώθηκε στα 135 δισ. δολάρια στο τρίτο τρίμηνο, από τα 138,7 δισ. δολάρια της προηγουμένης περιόδου.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για συρρίκνωση στα 136 δισ. δολάρια.

Ο πληθωρισμός κινήθηκε με αρνητικό ρυθμό της τάξης του 0,2% για το Νοέμβριο (σε μηνιαία βάση), καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο 2003.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα διαμορφωθεί με ελαφρά ενίσχυση 0,1% από στάσιμος τον προηγούμενο μήνα.

Να σημειωθεί ότι ο δομικός πληθωρισμός, που δεν περιλαμβάνει καύσιμα και οπωροκηπευτικά, κατέγραψε πτώση 0,1% (σε μηνιαία βάση) για πρώτη φορά μετά το Δεκέμβριο του 1982.

Σε ετήσια βάση ο δομικός πληθωρισμός κινείται στο 1,1%, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το 1966.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v