Από τη Sun ο νέος CEO της Motorola

Ο πρώην πρόεδρος της Sun Microsystems, Έντουαρντ Ζάντερ, ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Motorola, αντικαθιστώντας τον Κρίστοφερ Γκάλβιν, που είχε παραιτηθεί το Σεπτέμβριο, μετά τη ρήξη με την ομάδα των διευθυντικών στελεχών της εταιρίας.

Από τη Sun ο νέος CEO της Motorola
Ο πρώην πρόεδρος της Sun Microsystems, Έντουαρντ Ζάντερ, ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Motorola, αντικαθιστώντας τον Κρίστοφερ Γκάλβιν.

Η θητεία του 56χρονου Ζάντερ θα αρχίσει επισήμως στις 5 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρίας κινητών τηλεφώνων. Ο Γκάλβιν είχε ανακοινώσει την παραίτησή του το Σεπτέμβριο, μετά από ρήξη με την ομάδα των διευθυντικών στελεχών της εταιρίας.

Η επιλογή της Motorola έγινε εις βάρος του άλλου φαβορί για την θέση, του 50χρονου Μάικ Ζαφιρόφσκι. Ο Ζάντερ, μηχανολόγος ηλεκτρονικών απολαμβάνει την εύνοια των επενδυτών καθώς είχε κλείσει τις καλύτερες συμφωνίες πωλήσεων για την Sun.

Τώρα αντιμετωπίζει την πρόκληση να κερδίσει πίσω το μερίδιο αγοράς που έχει πάρει από την αμερικανική εταιρία η Nokia και να επαναφέρει την κεφαλαιοποίησή της -που βυθίστηκε 70% κατά τη διάρκεια της θητείας του προκατόχου του- σε ικανοποιητικά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v