”Διπλά” αισιόδοξη για ευρωπαϊκές μετοχές η CSFB

Διπλασιασμό της τοποθέτησης σε ευρωπαϊκές μετοχές συνιστά για το 2004 η CSFB (16/12) και προβλέπει επιβράδυνση της ανάπτυξης των ΗΠΑ. ”Βλέπει” αναζωπύρωση των εξαγορών και συγχωνεύσεων, ειδικά σε τράπεζες, κατασκευές και ασφάλειες.

”Διπλά” αισιόδοξη για ευρωπαϊκές μετοχές η CSFB
”Διπλά” αισιόδοξη για τις ευρωπαϊκές μετοχές εμφανίζεται στο ημερήσιο report της η Credit Suisse, συνιστώντας για το 2004 overweight 20% έναντι της προηγούμενης σύστασης overweight 10% για τους τίτλους της ηπειρωτικής Ευρώπης και προβλέποντας ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα παρουσιάσουν μεγάλο ενδιαφέρον.

O μεσοπρόθεσμος στόχος της Credit Suisse για τον δείκτη S&P 500 της Wall Street παραμένει αμετάβλητος στις 1.120 μονάδες, στόχος που ο οίκος θεωρεί ότι θα σημειωθεί στα μέσα του α’ τριμήνου 2004.

Δύσκολα ο δείκτης της ευρύτερης αμερικανικής αγοράς θα κλείσει το 2004 πάνω από τις 1.100 μονάδες, πιστεύει ο οίκος, που τονίζει ότι οι αμερικανικές μετοχές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν φθηνές μόνο έναντι των ”ακριβών” ομολόγων.

Οσον αφορά τα τελευταία, η CSFB προτείνει υποστάθμιση (underweight) 4% (από underweight 2% στην προηγούμενη σύσταση).

Για τις μετοχές της ηπειρωτικής Ευρώπης, συνιστάται υπερστάθμιση 20% (δηλαδή στάθμιση 20% υψηλότερα σε σύγκριση με το μοντέλο χαρτοφυλακίου του οίκου), από υπερστάθμιση 10%.

Υποβάθμιση υφίσταται η Ιαπωνία σε overweight 2% από 8%. Το ευρωπαϊκό ”άνοιγμα” τροφοδοτείται από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, όπου οι συστάσεις παραμένουν σταθερές σε underweight 2% και 13%, αντιστοίχως.

Η CSFB σημειώνει ότι οι βασικοί μακροοικονομικοί δείκτες των ΗΠΑ έχουν φτάσει πλέον στο ζενίθ και θα είναι δύσκολο να συντηρηθούν σε αυτά τα υψηλά επίπεδα μακροπρόθεσμα. Καθώς η ισχύς της αμερικανικής οικονομίας επιβραδύνει, η ευρωπαϊκή ανάπτυξη θα προσελκύσει περισσότερο ενδιαφέρον.

Οι ”επιδιορθώσεις” στους ισολογισμούς και οι ταμειακές ροές, που ως μερίδιο του ΑΕΠ κινούνται σε ρεκόρ 30ετίας, θα οδηγήσουν σε αύξηση των εξαγορών και συγχωνεύσεων, εκτιμά ο οίκος, που προβλέπει ότι η εντονότερη δραστηριότητα από αυτή την άποψη θα παρατηρηθεί στους κλάδους τραπεζών, κατασκευών και ασφαλειών.

Οσο για το δολάριο, η αδυναμία του νομίσματος μέχρι αυτού του σημείου θα προκαλεί ανησυχίες σε πολλές εταιρίες, ειδικά εκείνες που οι πωλήσεις τους εξαρτώνται από τις ΗΠΑ. Τυχόν περαιτέρω αποδυνάμωση του δολαρίου, όμως, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και την ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v