Υψηλό 23 ετών για το δείκτη Φιλαδελφεία της Fed

Η εκτίναξη του δείκτη βιομηχανικής δραστηριότητας της Fed της Φιλαδέλφειας στα υψηλότερα επίπεδα της 23ετίας, σε συνδυασμό με την άνοδο των νέων παραγγελιών και της απασχόλησης, αποτελεί ένδειξη ισχυρής ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Υψηλό 23 ετών για το δείκτη Φιλαδελφεία της Fed
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 23 ετών εκτινάχθηκε το Δεκέμβριο ο δείκτης της βιομηχανικής και μεταποιητικής δραστηριότητας της ομόσπονδης Fed της Φιλαδέλφειας, με άξονα την εκρηκτική άνοδο των νέων παραγγελιών και της απασχόλησης, αποδεικνύοντας ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να κινείται και στο τέταρτο τρίμηνο με δυναμικούς ρυθμούς.

Η ομόσπονδη Fed της Φιλαδέλφειας ανακοίνωσε ότι ο περιφερειακός δείκτης για τη βιομηχανική και μεταποιητική δραστηριότητα των γειτονικών βιομηχανικών πολιτειών, εκτινάχθηκε στο 32,1 το Δεκέμβριο, από το 25,9 του Νοεμβρίου.

Η αιφνιδιαστική εκτίναξη του δείκτη διέψευσε τις περισσότερο απαισιόδοξες εκτιμήσεις των αναλυτών, που προέβλεπαν πτώση στο 25,4.

Οι νέες παραγγελίες εκτινάχθηκαν κατά 21 μονάδες το Δεκέμβριο στις 41,8 μονάδες, από τις 20,8 μονάδες του Νοεμβρίου.

Η απασχόληση πραγματοποίησε εκρηκτικό ράλι στις 21,9 μονάδες το Δεκέμβριο, από τις 3,3 μονάδες του Νοεμβρίου, ενισχύοντας την αισιοδοξία για περαιτέρω άνοδο της οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας και των καταναλωτικών δαπανών.

Ο δείκτης της Fed της Φιλαδέλφεια είναι από τους πλέον σημαντικούς δείκτες για την καταγραφή των τάσεων του βιομηχανικού και μεταποιητικού τομέα στις ΗΠΑ, γιατί αφορά τις πολιτείες της Φιλαδέλφεια, της Α. Πενσυλβάνια, του Νιού Τζέρσϊ και του Ντελάγουερ, πολιτείες με έντονη εκβιομηχάνιση και ισχυρό τεχνολογικό τομέα.

Η ανακοίνωση του συγκεκριμένου δείκτη αποτελεί μηνιαίως την πρώτη επίσημη ένδειξη για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, γεγονός που καθιστά τους επενδυτές ιδιαίτερα ευαίσθητους στην πορεία του και στην έκθεση της ομόσπονδης Fed που τον συνοδεύει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v