”Πορτοκαλί” μεταβλητότητα στη Wall!

Οι φόβοι για νέο ”τρομοκτύπημα” που είχε ως αποτέλεσμα την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση ”πορτοκαλί συναγερμού” οδήγησε σε πτωτικό ξεκίνημα τη Wall. Στη συνέχεια όμως το κλίμα αντιστράφηκε θετικά, με τους αναλυτές να επισημαίνουν την μεταβλητότητα και το υποτονικό κλίμα που επικρατεί παραδοσιακά στις συνεδριάσεις στη διάρκεια των Χριστουγέννων. Οριακές οι μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές.

Μετά την αρνητική έναρξη, το κλίμα αντιστράφηκε στην αμερικανική αγορά, με τους αναλυτές να επισημαίνουν την μεταβλητότητα και το υποτονικό κλίμα που επικρατεί παραδοσιακά στις συνεδριάσεις πριν από την εορτή των Χριστουγέννων.

Οριακές είναι οι μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ειδικότερα, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι ΗΠΑ αύξησαν το βαθμό ετοιμότητάς τους έναντι τρομοκρατικών επιθέσεων στο ”πορτοκαλί” (orange alert).

Επιπλέον, η κίνηση αυτή της αμερικανικής κυβέρνησης ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τις πιέσεις στο δολάριο, το οποίο υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του ευρώ, στα 1,2446.

Αντίθετα, στήριξη παρέχει ιδιαίτερα στον Dow Jones, η αναβάθμιση των εκτιμήσεων από την αυτοκινητοβιομηχανία Ford Motor. Θετικό είναι το κλίμα για τις τεχνολογικές μετοχές, με τις Microsoft, Cisco Systems, Intel και Sun Microsystems να καταγράφουν μικρά κέρδη.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 10296,31 μονάδες με άνοδο 0,18%, ενώ και ο Nasdaq κερδίζει περί το 0,25% στις 1956,87 μονάδες. Ο S&P κινείται ανοδικά περί το 0,19% και στις 1090,71 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v