Με διαφορετικό πρόσημο Dow και Nasdaq

Με διαφορετικά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς στον Dow Jones παρατηρήθηκαν επιλεγμένες τοποθετήσεις ενώ οι πωλητές είχαν τον πρώτο λόγο στο Nasdaq. Μεταβλητότητα προσέθεσε στη συνεδρίαση η ταυτόχρονη λήξη προθεσμικαών συμβολαίων και δικαιωμάτων προαίρεσης (quadriple witching).

Μικτές τάσεις καταγράφησαν κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street, αφού στον βιομηχανικό Dow διατηρήθηκαν οι ανοδικές τάσεις της Πέμπτης, ενώ στο Nasdaq υπήρξαν ρεστοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, την εμφάνισή τους σε τίτλους τεχνολογίας έκαναν για μία ακόμη φορά οι πωλητές, ως αποτέλεσμα κυρίως του ανοδικού ράλι που κατέγραψαν οι τεχνολογικές μετοχές την Πέμπτη. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των Cisco, Intel και Oracle.

Κοιτάζοντας τη συνεδρίαση από απόσταση και σε ό,τι αφορά την επίδραση του λεγόμενου triple witching που σήμερα ήταν quadriple (ταυτόχρονη δηλαδή λήξη προθεσμιακών συμφωνιών και δικαιωμάτων) φαίνεται ότι η επίδρασή του περιορίστηκε στο πρώτο μισό της ημέρας, αλλά και της εβδομάδας.

Όπως εκτιμούν αναλυτές, τις επόμενες ημέρες η διαπραγμάτευση θα μείνει υποτονική αφού εν όψει είναι η ”μισή” εβδομάδα των Χριστουγέννων, κατά την οποία η Wall θα παραμείνει κλειστή ανήμερα τα Χριστούγεννα, ενώ θα κλείσει στις 20.00 την παραμονή, αλλά και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.

Από την αρχή του έτους, ο Nasdaq έχει καταγράψει άνοδο περίπου 46%, ο Dow 23% και ο S&P 500 περίπου 24%.

Στο +0,29% και τις 10.278 μονάδες βρέθηκε ο Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 0,26% εμφάνισε ο Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στις 1.951 μονάδες. Στο -0,05% και τις 1.088 μονάδες ο S&P 500.

Σε ό,τι αφορά τους ελληνικούς τίτλους, το δικαίωμα του ΟΤΕ έκλεισε αμετάβλητο στα 6,35 δολ., ενώ χωρίς μεταβολή παρέμεινε και αυτό της Εθνικής, στα 4,90 δολ. Στο +0,96% και τα 21,08 δολ. βρέθηκε ο τίτλος της Coca Cola 3E.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v